Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vrijwilligersbehoeften

Word peetouder voor 300€ per jaar (zie bij activiteiten) of maak kennis met onze vrijwilligers uit België De goede werking van BIA wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Als vrijwilliger in Zuid-Afrika krijg je de kans om mee te helpen in de scholen en op het kantoor. Dankzij jou krijgen de kinderen een betere opleiding en hierdoor tevens betere kansen voor de toekomst. BIA zet ieder jaar meerdere vrijwilligers in,telkens voor minstens één trimester. Een ere-vrijwilligster doet selectie en coördinatie in België. Je moet meerderjarig zijn, via een solicitatiebrief je persoonlijke motivatie opgeven en een engagement aangaan voor minstens 3 maanden. De verplaatsing en verblijf gebeurt op eigen kosten. Ter plekke wordt ook een kleine bijdrage gevraagd voor het logement in het BIA-huis. Er heerst jeugdherbergmentaliteit. Maar breng dus absoluut geen vakantiementaliteit! De prestatie moet zowel voor BIA als voor de vrijwilliger een zinvolle, leerrijke en verruimende ervaring zijn. Je dient voor de BIA-kinderen een voorbeeldfiguur te zijn: qua attitude, inzet, motivatie,zorg, respect, burgerzin,betrouwbaar, verantwoordelijk Als je geïnteresseerd bent om je steentje bij te dragen, of je wil gewoon meer info, vul dan het inschrijvingsformulier op de website www.borninafrica.org in en wij contacteren je zo snel mogelijk om alles uitgebreid te bespreken

Steun in natura

BIA aanvaardt zeer uitzonderlijk bijdrage in natura. De aard van de werking ter plaatse in Zuid-Afrika leent zich daar niet meteen toe. Wel wordt in samenwerking met andere organisatie zoals Close the Gap ICT materiaal opgenomen. Ook zorgden (internationale) service clubs bv voor tweedehands fietsen en twee camionettes, ter lenigen van praktische nood van de organisatie zelf..

Rekeningnummer:

BE25 8845 0350 0182

Giften aan deze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar

Bron: Ministerie van Financiën


Cookie policy