Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Christophe De Jaeger Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Christophe De Jaeger Man Afgevaardigd bestuurder
Brigitte Lacroix Man Bestuurder
Marc Brosens Man Bestuurder
Stephanie Isabelle Irma Laporte Vrouw Bestuurder
Tanguy Rogier Denise van Quickenborne Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

3

Kernactiviteiten

GLUON Education brengt technologische innovatie dichter bij jongeren, leerkrachten en geïnteresseerden. Dit doen we via een STEAM + STARTS (Science, Technology, Arts) -programma. We organiseren GLUON Labs tijdens de schoolvakanties, Pop-Ups in scholen, culturele centra en tijdens festivals, en bijscholingen voor leerkrachten. In alle educatieve projecten staan technologische, wetenschappelijke en artistieke ervaringen centraal. Het is precies de verbinding tussen deze domeinen die de basis legt voor innovatie. De Art&Research werking van GLUON faciliteert en ondersteunt residenties van kunstenaars in de R&D-departementen van bedrijven en onderzoeksinstellingen enerzijds, en residenties van wetenschappers in de studio van kunstenaars anderzijds.

Actiegebied

  • Europa
  • Nationaal

Geschiedenis

Vanuit de overtuiging dat innovatieve oplossingen voortkomen uit een kruisbestuiving tussen kunstenaars, wetenschappers en technologen richtte Christophe De Jaeger 13 jaar geleden het Brussels platform voor wetenschap, technologie en kunst, GLUON, op. Dit startte met een Art&D-programma ondersteund door de VUB. Tegenwoordig maakt de afdeling Art&Research deel uit van verschillende Europese programma’s. Zes jaar geleden werd hieraan een educatief programma gekoppeld. Dit leidde tot de oprichting van afdeling Gluon Education, door VGC en het Brussels hoofdstedelijk gewest erkend als belangrijke educatieve speler in Brussel. Sinds 2019, met de uitvoering van het STARTS Academy project, maakt ook Gluon Education deel uit van enkele Europese programma’s.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy