Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Dieter Lernout Coördinator Man
Jonas Quinteyn Andere Man
Amina Laribi Andere Vrouw
Wouter Verstraete Andere Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
MATHIAS MISEREZ Man Voorzitter
HELENA VERSTRAETE Man Schatbewaarder
AUDREY KERKHOFS Vrouw Bestuurder
CIS LAGAE Man Bestuurder
EMMELIEN JACOBS Vrouw Bestuurder
FEMKE RYMEN Man Bestuurder
JEROEN MONNENS Vrouw Bestuurder
LESLEY DEBAETS Vrouw Bestuurder
LIESBET VAN HOORELBEKE Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

Kampen (Hoofd)Animatorcursussen Vormingsdagen en -weekends

Actiegebied

Nationaal

Geschiedenis

Op 23 oktober 2004 werd BIZON vzw opgericht door een 70-tal enthousiaste jonge mensen. Vanuit de visie dat elke jongere recht heeft op onbezorgde vrije tijd, het maken van vrienden en zichzelf te leren kennen, op avontuur, ontspanning en ontdekking, schaarden zij zich achter dezelfde missie: de uitbouw van een vrijwilligersorganisatie die kampen organiseert voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. In de zomervakantie van 2005 konden al 170 jongeren genieten van hun deelname aan een van de acht BIZONkampen. In 2006 werd BIZON erkend als een landelijk georganiseerde jeugdvereniging. De eerste beleidsnota leverde de noodzakelijke middelen om onze werking voort te zetten en te verstevigen. Dit vertaalde zich in zowel een groei in het aanbod van kampen en activiteiten als in een jaarlijkse groei van het aantal vrijwilligers. Er werden twee personeelsleden aangeworven om de vrijwilligerswerking professioneel te ondersteunen. De ervaring met veranderende noden van de doelgroep - zoals jongeren met ernstige hechtingsstoornissen, niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en jongeren met een migratieachtergrond -, zette BIZON ertoe aan haar pedagogische aanpak bij te schaven en ook op maat van deze jongeren te gaan werken. Als organisatie zijn we trots dat we een groeiend aantal jongeren bereiken en dat we dit doen vanuit een grondig gefundeerde pedagogische visie die de kwaliteit van deze activiteiten garandeert. Dit wordt mogelijk gemaakt door betrokken en ervaren medewerkers en meer dan 150 enthousiaste vrijwilligers, actief in verschillende werkgroepen en op de verschillende BIZONdere activiteiten. BIZON is gegroeid van een wilde en enthousiaste puber naar een volwassen organisatie met een duidelijke missie en visie. We zijn een organisatie die jongeren, vrijwilligers en andere jeugdorganisaties wil inspireren. We bouwen dan ook verder op onze stevige fundamenten om volop de kaart te trekken van jongeren die vaak uit de boot vallen en om onze expertise te delen.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy