Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Cécile Vennat Directeur Vrouw
Joelle Bragard Coördinator Vrouw
Dirk Kerkhof Coördinator Man
Catherine de T'Serclaes Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
ALEXANDRA MARIE LEUNEN Vrouw Bestuurder
ALEXANDRA RENEE NADA BOEL Vrouw Bestuurder
DIRK JULIAAN KERKHOF Man Bestuurder
ERIC VAN KEERBERGHEN Man Bestuurder
HILDE GODELIEVE THEO HELSEN Vrouw Bestuurder
JACQUES ALBERT JULIE VAN EGTEN Man Bestuurder
JOHAN ALFONS JESPERS Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

Wat zijn de expertisegebieden van de ToolBox-vrijwilligers? Een strategische analyse van de visie, missie en waarden van uw sociale organisatie Advies over de organisatie, verantwoordelijkheden en besluitvormingsprocessen Focusgroepen en advies over hoe de communicatie te benaderen De ontwikkeling van een gediversifieerd financieringsmodel Leiderschapscoaching Hulp bij het bepalen van de juiste profielen van externe bestuurders en bij hun aanwerving.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

In 2002 kwamen vier vrienden bij mekaar om te bespreken hoe ze het best innoverende sociale projecten zouden kunnen ondersteunen. Het concept van ‘expertise doneren’, dat in de Angelsaksische landen al behoorlijk uitgebouwd was, sprak hen zeer aan. In overleg met enkele vzw’s kwamen ze al snel tot de vaststelling dat ook in België het aanbieden van coaching en managementexpertise op maat van de vzw een essentiële stap kon zijn naar professionalisering. Een eerste onderzoek naar het potentieel van een dergelijke aanpak in België toonde aan dat er weinig of geen vergelijkbare initiatieven bestonden, en dat er vanuit sommige vzw’s een vraag was naar zo’n hands-on ondersteuning. Een eerste positieve ervaring met een vzw uit Charleroi, samen met een groeiende interesse vanuit andere organisaties en bij ondernemers, moedigden de stichters aan om deze aanpak te formaliseren.

Commissaris van de rekeningen

DIRK STRAGIER

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy