Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Els Paridaens Vrouw Afgevaardigd bestuurder
Jan Vereertbugghen Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

- Sociale Kruidenier: winkel met sociale prijzen via doorverwijzing ocmw's - tweedehandsproject: tweedehandswinkel voor iedereen toegankelijk met extraatjes voor mensen in armoede. - moestuin ten voordele van de sociale kruidenier - praatcafé als ontmoetingsruimte - vrijwilligerswerking die de hele organisatie draagt - pamperkast in samenwerking met Kind & Gezin

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Onder initiatief van Rik Deville, voormalig priester van de DonBosco parochie in Buizingen, werd Ommekaar opgericht in 1989. De organisatie werd groter en verhuisde naar de locatie van Hoogveld ongeveer in 2000. Vanaf 2012 werd Ommekaar officieel de vzw Zennedal-Ommekaar en behoorde ze niet langer tot de VPW. In 2013 neemt vzw Zennedal-Ommekaar een halftijdse werkkracht in dienst enkel voor de afdeling Ommekaar als "coördinator" en in datzelfde jaar wordt de Sociale Kruidenier opgericht. In 2021 verhuist de Sociale Kruidenier naar een groter lokaal op hetzelfde adres.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
Welzijnszorg

Commissaris van de rekeningen

Jan Vereertbrugghen

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy