Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Daniel De Laat Gedelegeerd bestuurder Man
Dafne Vitor Mambo Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Dafne Vitor Mambo Vrouw Bestuurder
Daniel De Laat Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

Giften inzamelen t.b.v. de kinderen onderwijs aan te kunnen bieden.

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Wij zijn een kleine hulporganisatie opgericht in 2021, bestaande uit drie enthousiastelingen. Het begon voor Daan in augustus 2015 toen hij Mount Kilimanjaro beklom, de hoogste berg van Afrika. Deze expeditie duurde 9 dagen en daardoor werd een hechte band opgebouwd met zijn Head Guide Richard. Na de beklimming en vele verhalen verder werd duidelijk dat het bijna onmogelijk is voor veel kinderen om naar school te gaan en een succesvolle baan te vinden. Na zes jaar contact houden en brainstormen over hoe we het beste leergierige kinderen kunnen helpen, werd samen met Dafne het Upendo-project een feit. Het Kilimanjaro-district is een toeristische trekpleister en veel touroperators koppelen een goed doel aan hun reis door weeshuizen te sponsoren. Dat is fantastisch! Tegelijkertijd wordt er steeds vaker een kanttekening gemaakt bij ´te veel weeshuizen´. Door armoede kunnen ouders hun kinderen niet naar school sturen en worden daardoor naar een weeshuis gestuurd. Enerzijds vanzelfsprekend maar opgroeien in een weeshuis, ver van je ouders is nooit ideaal voor de sociaal-emotionele groei en geluk van het kind. We ontzorgen ouders door hun kinderen goed onderwijs aan te bieden. Dat is onze manier om te helpen armoede te ontstijgen. Onze missie en visie is zeer transparant en afgebakend waardoor uw steun integraal ten goede komt aan de door ons gesteunde projecten. Alvast bedankt voor uw interesse en steun! Daan, Dafne, Richard

Commissaris van de rekeningen

Daniel de Laat

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy