Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Bert Buysse Coördinator Man
Koen Van den Bossche Directeur Man
Hyun De Simpelaere Andere Man
Frank Dierick Andere Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Koen Van den Bossche Man Voorzitter
Kevin Braecke Man Schatbewaarder
Frank Dierick Man Bestuurder
Hyun De Simpelaere Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

Kookploeg Gent Solidair is een geëngageerde vrijwilligersvereniging die gratis maaltijden bereidt voor mensen in Gent die het moeilijk hebben om eender welke reden. Dit gaat soms om dak of thuisloze mensen, mensen die geen keuken hebben of die tijdelijk niet kunnen koken, maar ook soms symbolisch vanuit de idee van hoopverlening. Dankzij onze nauwe samenwerking met hartelijke (nood)hulporganisaties worden onze maaltijden wekelijks verdeeld.

Actiegebied

Lokaal

Geschiedenis

ijdens de lockdown, van half maart tot eind juni 2020, slaagden we erin om zo’n 750 maaltijden per week te bereiden voor kwetsbare Gentenaars, die het door de corona-crisis nòg moeilijker hadden. We hadden dat eigenlijk vrij snel en vooral spontaan geregeld: twee mensen met een mobiele telefoon, elk vanuit zijn eigen huis. We deden een oproep naar vrijwilligers en die kwamen massaal in actie. Een echt burgerinitiatief, dat maanden stand hield. Meer dan 90 vrijwillige koks en chauffeurs waren al die tijd in de weer. We zamelden centen in bij de Gentenaars, die gulle gevers bleken. We sloegen de handen in elkaar met een aantal gelijkgestemde organisaties, die ook verbonden zijn met Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden en KRAS. Dankzij die organisaties vonden wij de mensen die een warme maaltijd wilden. En vonden zij ons! De nood blijkt – jammer genoeg – hoog te zijn. En een mens leeft niet van voedsel alleen. Wie nog andere problemen of kwesties had, verwezen wij door naar de juiste hulp of combinatie van hulpmiddelen. Een hecht netwerk dus… Op 30 juni legden we tijdelijk de pollepels neer. Een half jaar lang werkten we aan een nieuwe structuur, die van de Kookploeg Gent Solidair een échte vereniging heeft gemaakt. Zodat we voor nog meer mensen warme maaltijden kunnen bereiden. Sinds januari 2021 staan we weer dagelijks aan het fornuis.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Stad Gent Traject materiele noodhulp Gentse Voedselraad

Commissaris van de rekeningen

Koen Van den Bossche

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy