Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Chris Nollet Man Voorzitter
Sofie Hanegreefs Vrouw Secretaris
Emeline Lemmens Vrouw Bestuurder
Hilde Coeckelberghs Vrouw Bestuurder
Roel Nollet Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

* Scholen in Noord en Zuid begeleiden rond lessen duurzame ontwikkelingsdoelen * Kinderen mogen hun eigen verhaal vertellen * Uitnodigen tot het maken van verslagfilmpjes die verschijnen op het beveiligd platform * Contacten leggen tot het creëren van scholenbanden en uitwisseling begeleiden * Documentaires rond mensenrechten in het Zuiden * Tonen van bewustmakende documentaires

Actiegebied

Internationaal

Geschiedenis

Vader Chris en zoon Roel Nollet vroegen medio 2018 Wereld-Delen (VZW Recht en Welzijn), erkend als helden van duurzame ontwikkeling, of zij een project mochten opstarten rond verfilming met en door kinderen wereldwijd. Ze richten na toezegging van Chico Latino vzw als partner een team op om een projectomschrijving uit te werking bij De Wilde Ganzen (NL) voor het FVR-programma (Europese subsidies). Na de goedkeuring van het project ging het team aanvankelijk enkel met vrijwilligers en later op basis van professionele samenwerking, aan de slag om scholen in Noord en Zuid warm te maken voor sdg's lessen, en het verfilmen van de resultaten vanuit het oogpunt van de leerlingen zelf. Na een moeizame start én ondanks de lockdown door COVID 19 werden de beoogde doelstellingen méér dan gerealiseerd. Na een wat rustigere periode ging het team opnieuw aan de slag om de doelstellingen verder te realiseren, deels om de nog lopende regelingen bij vzw Recht en Welzijn te realiseren en anderzijds om het platform verder te ontplooien en uit te dragen. Dankzij een goed uitgewerkt netwerk rekent de jonge vzw op een sterk groeiende verdere werking.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy