Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Maggy Doumen Andere Vrouw
Hilde De Greef Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Chantal Colsoul Vrouw
Hilde De Greef Vrouw Voorzitter
Maggy Doumen Vrouw Voorzitter
Denise Cullus Vrouw Bestuurder
Nicole Goddemaer Vrouw Bestuurder
Roger Van Loon Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

6

Kernactiviteiten

De RainbowAmbassadors willen de sociale aanvaarding van genderidentiteit en seksuele diversiteit van de LGBTQI+senioren in de zorgsector en bij de ouderenbevolking bevorderen. (zie onze misiie en visie op onze website). Zij doen dat o.m. via op maat gemaakte infosessies allerhande (fototentoonstellingen, films en documentaires, infolessen, allerlei spelletjes, muziekquiz, bingo...) ten behoeve van seniorenzorgcentra en seniorenorganisatiesen. Specifiek aanbod geldt ook voor studenten zorg- en verpleegkunde e.a. Doel is om hen LGBTQI+senioren beter te leren kennen en tips te krijgen hoe ze later hun centrum, organisatie ...ervoor kunnen openstellen.

Actiegebied

Nationaal

Geschiedenis

Vanuit het besef dat LGBTQI+senioren waarvan sommigen al heel hun leven holebiactivisten waren, eens in het woonzorgcentrum terug in de kast kropen, werd rond de eeuwwisseling binnen het Roze Huis van Antwerpen een werkgroep "Janus" opgericht. Deze had als doel om deze situatie in de zorgsector van onze senioren om te keren. Marie-Jeanne, Roger en Marcel (deze laatste 2 actueel ook nog rainbowambassadors) behoorden tot de stichters. Deze werkgroep nam vrij veel initiatief en steunend op stagiair Chloë Lenaerts werkten ze heel wat initiatieven uit om te gebruiken in deze sector. Het is dus op jarenlange ervaring dat onze huidige vereniging nog steunt, aangevuld met vele nieuwe initiatieven. Als 'werkgroep' bleef 'Janus' eigenlijk vrij onbekend naar de buitenwereld en daar wilden we iets aan veranderen. In 2018 hebben we onze werkgroep dan omgevormd tot een eigen vereniging 'Regenboogambassadeurs' met een eigen website, facebook en eigen promotiemateriaal. Dit droeg zeker bij tot het naar buiten uit bekend raken. In 2018 sloot een kern in Brussel zich aan en stichtten samen met de groep van Antwerpen in 2020 de vzw RainbowAmbassadors. Het doel is om nationaal, in alle provincies dus, ingeplant te geraken. De gesprekken met Leuven leidden de voorbije maanden tot een akkoord om ook aan te sluiten en deze maanden proberen we eveneens in Limburg en wellicht nog in Gent aansluiting te vinden.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Çavaria Çavaria is de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+-mensen en koepel van LGBTI+-organisaties.
Rainbowhouse Het RainbowHouse herbergt verschillende Franstalige en Nederlandstalige LGBTQI+ (lesbiennes, gays, bi, trans*, queer en intersex personen) -verenigingen uit het Brusselse gewest.
Het Roze Huis Antwerpen Het kloppende hart voor de regenbooggemeenschap van Antwerpen

Erkenningen

Naam Beschrijving
Stad Brussel Zien ons een van de vele gekende en geregistreerde verenigingen.
Equal Brussels Zien ons een erkende vereniging.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy