Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Helen Van Hulle Gedelegeerd bestuurder Vrouw
Ben Van Hool Gedelegeerd bestuurder Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Ben Van Hool Man Afgevaardigd bestuurder
Helen Van Hulle Vrouw Afgevaardigd bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Fondsenwerving en bewustmaking creëren ten behoeve van het behoud van de Afrikaanse olifant

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

20 jaar geleden zijn we getrouwd en voor onze huwelijksreis zijn we door Zuid-Afrika gereisd, langs een klein dorpje Hoedspruit op weg naar het Krugerpark. We zijn in juli 2019 teruggegaan om onze kinderen de schoonheid van Zuid-Afrika te laten zien. Hoedspruit leek de perfecte plek om de prachtige Blyde rivier Canyon en het Krugerpark te bezoeken. Als onderdeel van onze reis bezochten we HESC, Hoedspruit Bedreigde Soorten Centrum. HESC is een non-profit organisatie opgericht door Lente Roode en is een van de leiders in het kweken en onderzoeken van bedreigde diersoorten. Daarnaast biedt het centrum een veilige haven voor wees- en zieke dieren en een educatief centrum waar het publiek en onze jongere generatie kunnen leren over bedreigde diersoorten door ze van dichtbij te observeren. We waren echt onder de indruk van het werk in het centrum. Toen we thuiskwamen, bezochten we de website van HESC en kwamen we een nieuw project tegen dat ze aan het opzetten waren om weesolifanten te helpen, HERD. HERD, opgericht door Adine Roode, was op zoek naar donaties met hun 1000 harten campagne. Omdat ze niet veel donaties hadden verzameld, dachten we dat we iets extra's konden doen vanuit België. We hebben een gofundme-pagina opgezet en die naar al onze vrienden gestuurd. We hebben 73 harten opgewekt van september tot november 2019. Ondertussen is ons contact met het team van HERD gegroeid. Toen we ons 20-jarig huwelijk in Zuid-Afrika wilden vieren, gingen we in november terug. Adine Roode nodigde ons uit om de olifanten van de Jabulani kudde en een deel van het team te ontmoeten. Het was een ongelooflijke ervaring om de kudde en de enthousiaste en toegewijde mensen die voor hen zorgen te ontmoeten! De persoonlijke dankbetuiging die we kregen bij het weggeven van de reeds verworven bijdragen was hartverwarmend! Op dat moment hadden we ook het voorrecht om het weeshuis te bezoeken en de weesolifant Mopane te ontmoeten. Toen we terugkwamen, besloten we dat we meer moesten doen voor HERD. Dus besloten we om een Izindlovu-fonds op te richten. Met het fonds hebben we meer mogelijkheden om evenementen te organiseren en geld in te zamelen met facturen van bedrijven. Door eind december belde Adine Roode ons persoonlijk met het trieste nieuws dat de weesolifant Mopane een virus had opgelopen en was overleden. Er is twee jaar hard gewerkt aan de opvoeding van Mopane. Maandenlang kreeg hij 8 keer per dag 2 liter melk uit de fles. De verzorgers sliepen met kleine Mopane en waren er dag en nacht mee bezig. De dag dat Mopane zou integreren in de Jabulani kudde was aangebroken. Het hele team was erg getroffen door zijn dood. 70% van alle olifanten zijn verdwenen in een periode van 40 jaar. Het WWF schat dat elk jaar ongeveer 20.000 Afrikaanse olifanten worden gedood voor hun ivoor - dat is een gemiddelde van 55 per dag. Als we doorgaan zullen er in 2040 geen olifanten meer zijn. Mopane is onze inspiratie om door te gaan.

Commissaris van de rekeningen

Ben Van Hool

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy