Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Stefaan Huyghebaert Gedelegeerd bestuurder Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Dag Van Wetter Man Bestuurder
Rika Rotsaert Vrouw Bestuurder
stefaan huyghebaert Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Actiegebied

Lokaal

Geschiedenis

Tijdens het praatkaffee van 26 maart kwam Stefaan Huyghebaert, een bezoeker van De Stem, op de proppen met een onwaarschijnlijk voorstel: hij wou een moderne gemeubelde woning volledig ter beschikking stellen voor (jong)volwassenen met een psychotische gevoeligheid en hun naasten. Hij had het over ‘El Camino’ (de ‘weg’), verwijzend naar de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. ‘De bewoners’ zo zei hij ‘zouden er samen met hun netwerk een (voorlopige) thuis van kunnen maken’. En verder sprak hij nog over ‘zorg geven en ontvangen’, over ‘dialoog’ en ‘verbinding’. Zijn insteek ontwikkelde zich tot een gesprek, een dialoog, een meerstemmige open dialoog. ‘Wat zou dit kunnen worden?’ ‘Wie zou zich aangesproken voelen?’ En hoe, en wanneer, en… Wat echter wél steeds duidelijker werd was dat dit gesprek moest worden verder gezet met meer/of ander mensen, mensen voor wie dit huis een betekenisvol rustpunt zou kunnen zijn op hun weg… Mensen met een (psychotische) kwetsbaarheid, hun familieleden, vrienden… En zeker bestond bij velen (misschien wel bij iedereen) het gevoel dat ‘El Camino’ een bijzondere plek kon worden.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy