Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Jon Lambrecht Coördinator Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Philip Du Bois Man Voorzitter
Arnaud Recko Man Schatbewaarder
Peter Manderick Man Secretaris
Olivier Vanden Eynde Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

6

Kernactiviteiten

Onze projectoproepen zijn gericht op de ondersteuning van Belgische verenigingen die jongeren onder de 25 jaar, ongeacht hun afkomst, nationaliteit, overtuiging, gezondheid, verblijfstatus, scholing of ander kenmerk, begeleiden om hun ICT-competenties uit te breiden.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

In 2009 starten DNS Belgium en Close the Gap hun samenwerking en richten het fonds PC Solidarity op binnen Close the Gap vzw. De doelstelling van dit fonds is om projecten in België te steunen met refurbished IT materiaal. De focus ligt hierbij op projecten die gericht zijn op het verbeteren van de IT skills van mensen die wat hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt. Op 31 juli 2019 richten DNS Belgium en Close the Gap samen Digital for Youth .be vzw op. Hiermee intensifiëren ze hun inspanningen om via PC Solidarity refurbished IT materiaal ter beschikking te stellen aan hen die het het hardst nodig hebben. De focus wordt verbreed naar steun aan projecten die gericht zijn op jongeren. 1 november 2019 lanceert de nieuwe vzw haar eerste oproep voor projecten via de KBS. In maart 2020 sluiten de scholen owv maatregelen rond het coronavirus (Covid-19) en volgen alle jongeren online les van thuis. DigitalForYouth.be zet zich in om 12.000 laptops te verzamelen voor het secundair onderwijs, om te garanderen dat niemand daarbij uit de boot valt.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy