Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Paul Borgmans Gedelegeerd bestuurder Man
Steven Huynen Gedelegeerd bestuurder Man
Dries Luyts Gedelegeerd bestuurder Man
Joni Torfs Gedelegeerd bestuurder Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Paul Borgmans Man Schatbewaarder
Joni Torfs Vrouw Secretaris
Dries Luyts Man Bestuurder
Steven Huynen Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Wat is Hardtorfz? Hardtorfz is een vereniging die jaarlijks in het laatste weekend van oktober, evenementen organiseert in zaal Futur te Turnhout. We doen dit ter nagedachtenis van Matthias Torfs die de strijd tegen kanker heeft verloren. Onze opbrengst doneren we aan oncologie. Naast de evenementen zetten we ook een wafelverkoop op touw en verkopen we onze eigen merchandise. Hoe is Hardtorfz ontstaan? Op 24 april 2014 overleed Matthias op 20-jarige leeftijd aan de ziekte van Hodgekin, een vorm van lymfeklierkanker. Matthias was een groot liefhebber van een muziekstijl die we het best omschrijven als "harder styles". Toen hij vernam dat hij kanker had, heeft hij dan ook toevlucht en troost gezocht en gevonden in deze muziek. Hij leefde om te feesten en dat hebben ze hem niet kunnen afnemen. Zelfs toen hij niet in staat was om op eigen kracht het grootste evenement van de harder styles in het Sportpaleis voor een laatste keer te beleven, was hij er niet van weg te houden. Met een rolstoel kwam hij aan op het middenplein tussen een grote massa feestvierders en heften omstaanders hem volledig mee de hoogte in. Tijdens zijn ziekte werd hem al lachend een feestje ter zijner nagedachtenis beloofd en zijn vrienden wilden hun woord houden. Anderhalf jaar na zijn overlijden werd Hardtorfz voor de eerste keer georganiseerd op zijn verjaardag: 31 oktober. Het bleek een waar succes en de vraag van bezoekers naar een volgende editie liet dezelfde avond al van zich horen. Hierdoor hebben we de vereniging Hardtorfz opgericht. Ondertussen is Hardtorfz sterk gegroeid en kunnen feestvierders ook op vrijdag hun gangen slaan.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy