Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Lena Vastesaeger Gedelegeerd bestuurder Vrouw
Julien Fornari Gedelegeerd bestuurder Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Julien Fornari Man Bestuurder
Lena Vastesaeger Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

1

Kernactiviteiten

Het Huis Beaucarne is een authentiek bewaarde 18de-eeuwse familiewoning, uniek omwille van de uitzonderlijk goed bewaarde staat van het geheel: zowel woning en interieurs, als de tuin en historische druivenserre vertellen nog op tastbare wijze de geschiedenis van de woning en haar bewoners - sinds 1748 tot op vandaag de dag. De vzw zet zich in om dit unieke erfgoed te behouden, beheren, restaureren en te delen met het brede publiek.

Actiegebied

  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Geschiedenis

Het Huis Beaucarne is een historische familiewoning die sinds 1748 door opeenvolgende generaties van dezelfde familie bewoond en met liefde gekoesterd wordt. In 1976 werd het domein beschermd als historisch monument. De aanzet van deze bescherming kwam van de toenmalige bewoners van de woning, barones Marie Fredericq-Lilar en baron Jacques Fredericq (1926 - 1996), wiens kleinzoon Julien Fornari samen met zijn verloofde Lena Vastesaeger in december 2017 de vzw Huis Beaucarne oprichtten. Het doel van de vzw is de familiewoning en haar bijzondere geschiedenis te bewaren en in stand te houden maar ook de nodige restauratiewerken te financieren om dit belangrijk historisch patrimonium een toekomst te bieden waarin haar voortbestaan wordt gevrijwaard. Deze historische woning is nog één van de weinige authentiek bewaarde 18de-eeuwse monumenten in ons land, waarbij zowel het exterieur als het interieur de tand des tijd hebben weten te overleven. Dankzij de vele bewaarde familieverhalen, originele bekleding en collectiestukken wordt het verhaal van de woning en haar bewoners tastbaar en kan men de woning in zijn totaliteit ervaren. Stap mee in dit verhaal vol verwondering en ontdek Huis Beaucarne! Alle inkomsten (zoals van de rondgeleide bezoeken, de tea-room e.a.) gaan integraal naar het behoud van dit unieke beschermde monument. Steun ons project en maak kennis met de unieke geschiedenis van het Huis Beaucarne!

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
Open Monumenten Lid van Herita / Netwerk Open Monumenten

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy