Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Rik Verschueren Gedelegeerd bestuurder Man
Andere

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
HENDRIK JOZEF ROZA J VERSCHUEREN Man Bestuurder
Ilona Piron Vrouw Bestuurder
Pascal Van Loo Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

Bright Futures verandert onze kijk op bezit. Het biedt een samenwerkingsvorm waarmee mensen uit een verstedelijkte omgeving samen met lokale bewoners, samen een ruime grond natuur- en landbouwgebied kunnen verwerven en duurzaam beheren. "Collectief" staat hier echter niet tegenover "private ondernemingszin". Met een systeem van 'stewardships' en een complementaire munt mobiliseert Bright Futures tegelijk de kracht van delen én van ondernemen en beoogt het diverse vormen van waarde te creëren. Met de verwerving van een hoeve met 7ha landbouwgrond en bos in het hart van het 'Prinsheerlijk platteland de Merode' kunnen 25 à 50 gezinnen en organisaties de beschikking krijgen over een collectief terrein: een 'buiten-verblijf' en werkplaats waar recreatie, landbouw, innovatie, wederzijdse zorg en de ontwikkeling van een verbonden gemeenschap op lange termijn geïntegreerd worden. Met deze gemeenschapsgrond of nieuwe 'Commons', wil Bright Futures tevens een incubator en steunpunt ontwikkelen voor ecosystemische innovatie en transities in de ruime omgeving. Momenteel gaat de aandacht naar het faciliteren en verfijnen van het werkmodel in de beginnende praktijk en naar het creëren van win-win-(win) samenwerking met nieuwe coöperanten.

Actiegebied

  • Lokaal
  • Regionaal

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap
Coopkracht
Sociale Innovatie Fabriek
Bosgroep Zuiderkempen
Socrowd cvba
Hefboom cvba

Erkenningen

Naam Beschrijving
Nationale Raad voor de Coöperatie
Vlaams Agentschap voor Ondernemen (IWT) Erkenning van het Bright Futures model en -experiment als innovatieve sociale technologie, en concrete steun voor een haalbaarheidsstudie.

Oprichters

  • HENDRIK JOZEF ROZA J VERSCHUEREN
  • DANIELLE PATRICIA AN VERVOTTE
  • YANNICK FRANK ALEXIS DE WIT

Bron: Belgisch Staatsblad


Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy