Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Hilde Ingels Coördinator Vrouw
Michèle Morel Andere Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Paul Vanden Berghe Man Voorzitter
Dirk Vereecke Man Bestuurder
Geert De Cubber Man Bestuurder
Griet Teck Vrouw Bestuurder
Hamida Chikhi Vrouw Bestuurder
Johan Tourné Man Bestuurder
Tine Vanlauwe Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

Training eindelevensverhalen schrijven en vorming aan professionals en vrijwilligers uit de palliatieve en ouderenzorg. Samenwerken met hogescholen en universiteiten - onderzoek en uitwerken concrete instrumenten (bv. Verbinddoos). Zelf op interview gaan bij ongeneeslijk zieken, na doorverwijzing door een zorgverlener, en zo mensen helpen woorden te vinden om afscheid en dood te benoemen. Daarvan maken we een verhaal dat we in een artistiek boekje uitwerken.

Actiegebied

Regionaal

Geschiedenis

Hilde Ingels lanceerde het idee in 2015 vanuit haar ervaringen als freelance journalist met interviews met mensen die niet lang meer te leven hadden. Ze sprak Isabelle Desmidt aan om dit idee - mensen interviewen en dat gesprek in een verhaal te verwerken - op een creatieve manier vorm te geven om het zo aan de mensen (en hun naasten) te kunnen teruggeven. In 2019 startte Hilde Ingels alleen met een opleidingsaanbod - Afscheid dat Verbindt - om de opgedane kennis en expertise door te geven aan de zorgsector, zodat deze aanpak daar ingebed kan worden. Ondertussen is Afscheid dat verbindt het vormingsluik binnen Amfora en tegelijk de hoofdactiviteit van Amfora en is er een tweede (deeltijdse) kracht in de werking: Michèle Morel.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Palliatieve Zorg Vlaanderen (PZV) We hebben geen formele 'erkenning' door PZV, maar zij zijn onze vaste partner waarmee we de trainingen eindelevensverhalen organiseren.
Samana We werken structureel samen met Samana: we organiseren in het hele land vierdaagse trainingen en andere vormingen voor hun vrijwilligers.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy