Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
FRANK AMEDICK Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
FRANK AMEDICK Man Voorzitter
BRAM VAN DER SCHRAELEN Man Schatbewaarder
JAN WAEGEMANS Man Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

ShelterBox levert noodopvang en levensnoodzakelijke hulp aan lokale gemeenschappen, die waar dan ook ter wereld, getroffen werden door een ramp of een humanitaire crisis.

Actiegebied

Internationaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

ShelterBox werd opgericht in 2000 in Helston in Cornwall, Verenigd Koninkrijk. Rotary Club Helston-Lizard aanvaardde onmiddellijk ShelterBox als haar millennium project. Toen konden zij nog niet voorzien dat ShelterBox een Rotary Project Partner zou worden, met een steeds groeiend aantal internationale filialen. De eerste zending van 143 dozen werd in januari 2001 verstuurd naar overlevenden van de aardbeving in de Indiase deelstaat Gujarat. In de drie volgende jaren groeide het project en tegen het einde van 2004 waren bijna 2600 dozen verzonden, na 16 grote rampen. Op 26 december 2004, kwam het nieuws van de verwoestende tsunami en ShelterBox werd geconfronteerd met de grootste uitdaging tot dan. Deze ramp is een mijlpaal in de geschiedenis van ShelterBox . Donaties stroomden binnen en vrijwilligers dienden zich aan. Wij waren in staat onze inspanningen op te voeren naar een hoger niveau zonder voorgaande. In 2005 stuurden we meer dan 22.000 dozen, bijna 10 keer het aantal dat we hadden verzonden in de voorgaande drie jaar. We verzonden niet alleen hulp aan slachtoffers van de tsunami, maar we waren ook in staat dakloze families te helpen na de orkaan Katrina (Verenigde Staten) en de zware aardbeving in de regio Kashmir (Pakistan). In slechts een paar maanden, had ShelterBox zich ontpopt als een belangrijke speler op het gebied van internationale noodhulpverlening. We zijn blijven groeien en ons verder ontwikkelen met aandacht voor de hulp die we ontvangen. Tot nu werd er gereageerd op aardbevingen, tsunami, overstromingen, tyfoons, orkanen, vulkaanuitbarstingen en conflicten. Sinds haar ontstaan, heeft ShelterBox meer dan een miljoen mensen in nood geholpen. Dit gebeurde in 240 interventies over de hele wereld.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
ShelterBox Als integraal onderdeel van de familie ShelterBox, biedt ShelterBox Belux logistieke ondersteuning, doet aan fondsenwerving en geeft vitale ondersteuning aan onze Response Teams.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy