Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Margot An Gedelegeerd bestuurder Vrouw
Van den Broeck Paul-Louis Gedelegeerd bestuurder Man
van Slooten Neeltje Gedelegeerd bestuurder Vrouw

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Margot An Vrouw Voorzitter
Van den Broeck Paul-Louis Man Secretaris
van Slooten Neeltje Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

6

Kernactiviteiten

De vrouwen worden in Koffieklap ingezet (op vrijwillige basis) om te proeven van een echte job. Op deze manier kunnen ze ervaring opdoen in een reële arbeidssituatie. Ze worden daarin begeleid door onze coach die een arbeidsschema voorziet. Ze worden ingezet op de job die hen het beste ligt. De bedoeling is vooral om hen intussen ook de taal te leren (Nederlands, eventueel Frans en Engels) en hen de kans te geven om ervaring op te doen in de horeca. Sommigen werken vooral in de keuken, maar ze worden gestimuleerd om ook in de zaal te komen. Er worden naast koffie, thee en frisdrank ook lichte lunches geserveerd en eigen gemaakt gebak. De shiften worden zodanig verdeeld dat ze allemaal de kans krijgen om op elk moment van de dag ingezet te worden. Zo leren ze wat er moet gebeuren bij de opening, op het drukste van de dag en bij sluiting. Verder is er ook de persoonlijke ervaring en het engagement dat van hen verwacht wordt. Ze moeten opvang zoeken voor hun kroost tijdens hun werktijden en ze dienen ook aanwezig te zijn op het uur dat ze ingepland werden. Bij overmacht moeten ze ook de reflex ontwikkelen om de coach te verwittigen dat er iets onverwacht gebeurde. Op deze manier hopen we hen voor te bereiden op een job in het reguliere arbeidscircuit. Na hun stage bij ons worden ze verder begeleid in hun zoektocht naar werk door de VDAB of door onze zustervereniging , de VZW Cherut.

Actiegebied

Nationaal

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy