Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Luc Nowé Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
MATTIJS VASTESAEGER Man Voorzitter
DIDIER DENEUTER Man Schatbewaarder
GEERT GEUTEN Man Secretaris
DANIELLE GIELEN Man Bestuurder
FILIP LIBIN Man Bestuurder
KOEN HANSSENS Man Bestuurder
MIKE NAERT Man Bestuurder
PIETER GOIRIS Man Bestuurder
SASHA VANDERSPEETEN Man Bestuurder
WOUTER DEGRAEVE Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

5

Kernactiviteiten

VI.BE is bondgenoot van al wie actief bezig is met muziek. Onze kerntaken: - We creëren van een plek/organisatie waar de artiest én muzieksector met al hun vragen terecht kunnen (laagdrempelig, eigentijds, in de taal van de muzikant, met de vinger aan de pols) - We maximaliseren en creëren van speel- en mediakansen. We doen dit samen met concert- en festivalorganisatoren (AB, Clubcircuit, TRIX, Muziekodroom, Het Depot, Couleur Café, Gent Jazz Festival, City Parade, Tomorrowland, ...), muziekwedstrijden (Humo's Rock Rally, De nieuwe Lichting, Nekkawedstrijd, Dranouterrally ...), media (Radio 1, Studio Brussel, Canvas, Jim, RifRaf, Gonzo, Nightcode ...), artiesten (Sioen, Milo Meskens, Ibe, Bart Peeters, Shht, Hooverphonic ...) managers, bookers, labels ... - VI.BE houdt artiesten en muzieksector op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten in de muziekindustrie. - VI.BE ondersteunt artiesten en hun omkadering bij het uitbouwen van een duurzame internationale carrière. Dit doen we onder de noemer Belgium Booms (samen met onze Waalse partner WBM met de steun, van Sabam for Culture). VI.BE slaat ook bruggen tussen het muziekveld en de overheden via overlegplatformen als Muziekoverleg, Popraden, Intersectoraal Overleg Cultuur, Cultuurforum 2020. VI.BE is ook organisator van o.m. Lokale Helden, Stoemp!, Sound Track, Muzikantendag (AB), Play & Produce (Vooruit), MIA's, ...

Actiegebied

  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Enkele mijlpalen: - 1997: VRIJWILLIGERSORGANISATIE Er is in Vlaanderen nog nauwelijks sprake van een popbeleid, terwijl er een grote nood aan ondersteuning heerst. Luc Nowe´, zelf muzikant, besluit jong muzikaal talent te ondersteunen en richt Skrien op, een vrijwilligersorganisatie die alle krachten in Vlaanderen wil bundelen. - 1998: VZW POPPUNT VLAANDEREN Oprichting Poppunt Vlaanderen vzw met als doel ‘het maximaliseren van kansen’ voor jonge muzikanten. - 1998: VLAAMS POPFORUM Poppunt Vlaanderen denkt en werkt mee aan het toekomstig popbeleid binnen het opgerichte Vlaams Popforum onder de vleugels van Jari Demeulemeester. - 1999: EERSTE PROJECTSUBSIDIE Hoewel Poppunt niet structureel werd erkend binnen het Muziekdecreet (aangezien dat op maat van de professionele kunstenaar was geschreven), zoekt de overheid toch naar een oplossing om de organisatie te ondersteunen. Er wordt een projectsubsidie toegekend, waarmee de werking kan worden voortgezet. - 2000: FUSIE POPPUNT VLAANDEREN EN ZAMU In het kader van het nieuwe Amateurkunstendecreet fusioneert Poppunt Vlaanderen met vzw Popadvies (de advies- en loketfunctie van ZaMu, vereniging van zangers & muzikanten o.l.v. Johan Verminnen), en wordt Poppunt. Vanaf dan kunnen muzikanten ook bij Poppunt terecht met juridische, sociale en fiscale vragen. - 2001: STRUCTURELE ERKENNING In het Amateurkunstendecreet wordt plaats gemaakt voor de nieuwe discipline ‘lichte muziek’ (lees: pop & rock). Na de fusie- operatie erkent minster Bert Anciaux Poppunt als het aanspreekpunt voor de popmuziek en beloont hij de organisatie met een eerste structurele subsidie. - 2008: WINNAAR VLAAMSE CULTUURPRIJS MUZIEK Op maandag 4 februari 2008 ontvangt Poppunt de Vlaamse CultuurPrijs voor Muziek. - 2015: WINNAAR VLAAMSE CULTUURPRIJS AMATEURKUNSTEN Op donderdag 1 oktober 2015 ontvangt Poppunt de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten voor haar project Lokale Helden.

Erkenningen

Naam Beschrijving
Vlaamse Overheid Erkend als aanspreekpunt voor muzikanten en dj's i.h.k.v. het Amateurkunstendecreet van de Vlaamse Gemeenschap
Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek Op maandag 4 februari 2008 ontvangt Poppunt de Vlaamse CultuurPrijs voor Muziek.
Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten Op donderdag 1 oktober 2015 ontvangt Poppunt de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten voor de eerste editie van haar project Lokale Helden.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy