Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Jo Roets Directeur Man
Peter De Bie Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Caroline Beyne Vrouw Voorzitter
Veerle Dewaele Vrouw Vice-voorzitter
Anna Gieselink Vrouw Bestuurder
Geert Magiels Man Bestuurder
Guy Coolen Man Bestuurder
Philippe Meers Man Bestuurder
Saida El Fekry Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

2

Kernactiviteiten

Laika maakt 'theater der zinnen': voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. De fascinatie van Laika voor jonge toeschouwers ligt in hun verrassende ontdekking van de wereld. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet evident. Of het nu gaat om gevoelens en ideeën, of om smaken, geuren en kleuren: de wereld is één groot oord van ontdekking. Kunstenaars uit verschillende disciplines garanderen het waarmerk van het huis: heldere, beeldende en zintuiglijke voorstellingen. Laika speelt in grote en kleine schouwburgen, is vaak te gast in het buitenland en waagt zich graag op ongekend terrein: in een oude bioscoop, een winkelstraat of een tent op een plein. De interesses, nieuwsgierigheid en obsessies van de artistieke bezielers, Jo Roets en Peter De Bie, vormen het uitgangspunt. Met hun persoonlijke fascinaties en gedeelde verwondering zijn ze de spil van Laika. In overleg zetten ze de grote lijnen van Laika uit, ze reiken elkaar thema’s aan, onderzoeken die samen en werken vanuit hun eigen invalshoek aan eigen of gezamenlijke projecten. Jo Roets en Peter De Bie werken ook in wisselende verbanden samen. Zo onderzoekt Peter De Bie de mogelijke zintuiglijke betrokkenheid bij de voorstelling of maakt de scenografie. Jo Roets werkt vanuit de tekst en regisseert de acteurs. Vanuit een betrokkenheid en bezorgdheid over het stedelijke leefklimaat hecht Laika belang aan het occasioneel opzetten van buurt- en stadsprojecten. Met Hotel Ideal (2001 en 2003), Droom de stad (2006) en Blok-Bloc (2009, 2011, 2013, 2018, 2021) doorbreekt het gezelschap de veilige muren van het theater en toont het zijn nieuwsgierigheid naar de stad als biotoop. De producties van Laika trekken een zeer gevarieerd publiek, waarbij ‘gevarieerd’ verschillende ladingen dekt. Niet alleen jong én oud, maar ook theatervreemd publiek, mensen uit de buurt, aangetrokken door de specifieke inhoud van een project. Laika ontstond in 1991 als professioneel theatergezelschap voor kinderen, jongeren en volwassenen onder de naam Blauw Vier. Inmiddels heeft Laika een stevige reputatie in het buitenland verworven. Producties als Een dame in de kast, Cyrano, PEEP&EAT, Undeuxdouce, Peer, Hotel Tomilho, Floris en Blancefloer, de kamishibai, Patatboem, Sensazione, Soepkinders, Geloof me!, Me gusta, Cucinema, Opera Buffa, NIPT en De Passant reisden de wereld rond. Laika werkt intens samen met Le Channel (Calais), Le Volcan (Le Havre), Le Manège (Reims), Les Grandes Tables de la Friche (Marseille), Theaterfestival Boulevard ('s Hertogen­bosch), Cultura Nova (Heerlen) en verschillende culturele hoofdsteden (Rotterdam 2001, Brugge 2002, Lille 2004, Linz 2009, Marseille 2013, Malta 2018).

Actiegebied

  • Europa
  • Internationaal
  • Lokaal
  • Nationaal
  • Regionaal

Steun aan andere organisaties

Ja

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy