Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Johan Elsen Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Frederick De Gryse Man Voorzitter
Bert Kuypers Man Bestuurder
Eric Desmet Man Bestuurder
Philip Machiels Man Bestuurder
Pierre Schmitt Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

6

Kernactiviteiten

We bereiken - via onze inclusieve-financieringspartners - 38,2 miljoen mensen die in kansarmoede leven: mensen die geen toegang hebben tot financiële diensten, tot de markt. Meer dan 579 000 boeren worden bereikt door Oikocredits landbouwpartners. Onze duurzame-energiepartners bieden 43 000 huishoudens toegang tot duurzame energie. We ondersteunen 517 partners, hoofdzakelijk in de meest achtergestelde regio’s. Onze focus ligt op de rurale gebieden zonder uitgebouwde dienstverlening.

Actiegebied

Internationaal

Geschiedenis

Het idee voor Oikocredit ontstond tijdens een bijeenkomst van de Wereldraad van Kerken in 1968. Jonge politiek geëngageerde leden van de kerk vonden de tijd rijp voor een ethisch beleggingsfonds dat vrede en rechtvaardigheid zou stimuleren. Dit leidde in 1975 tot de oprichting van de Oikocredit Ecumenical Development Cooperative Society. Vanaf dat moment hadden kerken en aanverwante organisaties de mogelijkheid hun geld op een rechtvaardige manier te beleggen.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy