Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Jean-Pierre Castro Man Voorzitter
Christof Banken Man Vice-voorzitter
José Dewalque Man Schatbewaarder
Rudy Castro Man Secretaris

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

11

Actiegebied

Europa

Steun aan andere organisaties

Ja

Geschiedenis

Harmonieorkest De Volksgalm werd gesticht in 1924 door een twintigtal geestdriftige mensen. Onder leiding van haar eerste dirigent, de heer Welters uit Maastricht, werd De Volksgalm al heel gauw een volwaardige harmonie en klom op tot in de hoogste afdeling. Sinds begin jaren '90 is De Volksgalm gestaag muzikaal gegroeid, eerst onder de leiding van Sandro Moretti. Met hem werden zij meermaals Provinciaal kampioen. De klap op de vuurpijl volgde echter in juli 1997 op het 13de Wereld Muziek Concours te Kerkrade waar het orkest de Wereldtitel behaalde in 3de divisie-sectie harmonie met liefst 94,6% van de punten. In 2001 werden zij laureaat van het 2de Riemster Muziek Concours met een puntentotaal van 94,2% en in juli van dat jaar werd het orkest beloond op het 14de WMC te Kerkrade met de titel van vice-kampioen, ditmaal in de 2de divisie. Sinds maart 2003 staat het harmonieorkest onder de kundige leiding van de heer Frenk Rouschop. Met deze zeer gewaardeerde topdirigent werden zij in 2004 andermaal Limburgs Kampioen, dit in de hoogste afdeling. Na weer een gouden medaille in 2005 op het 15de WMC te Kerkrade, ditmaal in eerste divisie, werd 4 jaar later de wereldtop bereikt met het behalen van de titel van Wereldkampioen in 1ste Divisie Harmonie met maar liefst 97,08% van de punten, nooit eerder gezien. Dit was ook het hoogst aantal punten van het ganse wedstrijd waaraan meer dan 20.000 muzikanten deelnamen komende van over de ganse wereld. In 2013 werd deze uitslag bevestigd op het Wereld Muziek Concours met wederom een gouden medaille en een derde plaats in 1ste Divisie. Daar hield het echter nog niet op, in oktober 2016 Limburgs Kampioen en in juli 2017 voor de derde maal Wereldkampioen op het WMC te Kerkrade, wederom in 1ste Divisie Harmonie.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad

Extra documenten


Cookie policy