Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Greet Smekens Vrouw Voorzitter
Fabré Mireille Vrouw Vice-voorzitter

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

12

Kernactiviteiten

Atletiekclub voor jong en oud, recreatief of competitief, alle disciplines zijn mogelijk ...

Actiegebied

Lokaal

Geschiedenis

De landelijke gemeente Vlierzele met amper 2500 inwoners, waar men nog nooit over atletiek had gehoord, zou voor velen onbekend zijn gebleven indien daar niet een bloeiende atletiekvereniging bestond. De heer Léon Buyle stichtte de nieuwe club Vlierzele Sportief met stamnummer 70, op 25 februari 1943. Meneer Buyle was eigenaar van een terrein van ± 4 hectaren groot dat hij ter beschikking stelde voor de aanleg van een atletiekpiste. Vroeger was op het terrein, waar de firma De Dijcker gevestigd was, een stortplaats. Waar een stortplaats is, zijn uiteraard ook vogels zoals meeuwen en aanverwante. In Vlierzele krioelde het echter van "Blauwvoeten", een stormvogel aanverwant aan de meeuw. Een stormvogel is een zeevogel die moet optornen tegen de zee en de stormen en zijn natuurlijke vijanden moet trotseren om te kunnen overleven. Mr. Buyle en de medestichters van VS namen de "Blauwvoet" als embleem om zo symbolisch de moed, kracht en doorzettingsvermogen van de stormvogel over te dragen op de atleten van VS.

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy