Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Directie

Voornaam Familienaam Functie Geslacht
Geert Roggeman Directeur Man

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Rudy Coddens Man Voorzitter
Luc Kupers Man Secretaris
Pascale Hulpiau Vrouw Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

4

Kernactiviteiten

Naast fysieke, psychische en sociale ondersteuning bieden de personeelsleden en vrijwilligers van woonzorgcentrum Het Heiveld in verschillende projecten een meerwaarde aan het verblijf van onze bewoners. Activiteiten met als doel de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en er ultiem vor te zorgen dat de bewoners zich bij ns goed voelen en minder psychofarmaca nodig hebben. Ouderenzorg is dan ook meer dan alleen iemand zorg geven. Onze belangrijkste projecten in dit kader zijn : - Café 't Hospice : In de volksmond wordt het woonzorgcentrum 't Hopsice genoemd. Wij hebben onze saaie cafetaria omgeturned tot een bruine kreg uit de jaren 50, inclusief Wurlitzer Jukebox. Onze gemiddelde bewoner was 20 in de jaren 50. Ons café is een ontmoetingsplaats geworden voor ,bewoners en hun familie. Ook aan de kinderen is gedacht door naast het zonneterras speeltuigen te voorzien. - 't Hospice huisbier : De idee kwam van bewoners en vrijwilligers om een eigen huisbier te laten brouwen waarvan de smaak werd samengesteld door onze bewoners. De Hopsice Amber en Tripel dragen bij tot de positieve beeldvorming van Het Heiveld en wordt alleen geschonken in café 'tHospice. Op aanvraag maken de bewoners een gepersonaliseerd geschenkenpakket. - Theamtische binnentuinen : Tot voor enkele jaren waren de binnentuinen grasvelden waar rolstoelgebruikers niet op konden. Er werden wandelpaden aangelegd en de tuinen werden beplant rond 3 theam's : dieren, water en Zuiderse tuin. Deze laatste was speciaal voor de beschermde afdelingen voor personen met dementie (belevingstuin met aromatische, niet giftige planten) - Vergeten kracht-vergeten schoonheid : een kunstenaar-vrijwilliger uit de buurt komt wekelijks met bewoners met dementie vergeten passies ontdekken (schilderen, tekenen, muziek, theater, dans, ...). Op die manier kunnen bewoners zich uiten, communiceren. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de Koning Boudewijnstichting - Onverwachte schoonheid : Academiestudenten muziek komen musiceren voor ons gewillige publiek en doen hierdoor podiumervaring op en zorgen meteen voor een muzikaal intermezzo voor onze bewoners - Groene Zorg : Onder Groene Zorg horen een aantal activiteiten : onze moestuin, de volksboomgaard, onze zorgboerderij (in ontwikkeling), het Groene paviljoen. Deze initiatieven kan u volgen op onze blog : www.wzc-het-heiveld.webnode.be. - mobiel kookeiland : de dienst leerwerkplekken van het OCMW leert kansarmen een stiel. Zij realiseerden onze plannen om een mobiel kookeiland (kookplaat, oven, dampkap, kasten - op wielen). Dit laat onze medewerkers toe om samen met bewoners te koken op de afdeling. - kookboek : Onze bewoners reikten ons recepten aan. Dit erfgoed hebben we opgenomen in onze kookboek, een leuk geschenk voor de familie

Actiegebied

Lokaal

Geschiedenis

Woonzorgcentrum Het Heiveld werd een feit in 2003 en was een samenvoeging van het Sint Amandusrusthuis en Jan Palfijn geriatrie. Sindsdien heeft het woonzorgcentrum zich lokaal, regionaal, nationaal en internationaal op de kaart gezet als een innovatieve voorziening die positieve beeldvorming en levenskwaliteit hoog in het vaandel draagt (Award voor beste voorziening van Europa door EAHSA in 2016, verschillende andere awards). Verschillende voorzieningen nationaal en internationaal kwamen zich inspireren bij ons.

Lid van volgende koepels en/of netwerken

Naam lidmaatschap Beschrijving
VVSG Vereniging voor Steden en Gemeenten - koepelorganisatie lokale besturen
EAN European Ageing Network

Erkenningen

Naam Beschrijving
Erkenning van de Vlaamse en federale overheid erkenning als ROB-RVT, woonzorgcentrum, centrum vor kortverblijf, dagverzorgingscentrum

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy