Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Raad van Bestuur

Voornaam Familienaam Geslacht Functie in dit bestuur
Marc Doutreluingne Man Voorzitter
Jan Vanlangenhove Man Secretaris
Eliane Spincemaille Vrouw Bestuurder
Isabelle Degezelle Vrouw Bestuurder
Kristof Vromant Man Bestuurder
Marc Claeys Man Bestuurder
Marc Desloovere Man Bestuurder
Raf Deprez Man Bestuurder

Aantal bijeenkomsten Raad van Bestuur per jaar

45

Actiegebied

Regionaal

Geschiedenis

Het woonzorgcentrum Sint Amand kent zijn ontstaan in 1874. Het toenmalig bestuur van Zwevegem besliste om opvang te organiseren voor ouderen en "sukkelaars". De zorg zelf werd uitgevoerd door zusters. Door de vele jaren kende het bestuur een evolutie naar COO, OCMW, tot de inkanteling in het lokaal bestuur in 2019. De zorg was tot in de jaren '80 onder leiding van zusters. In tussentijd waren al heel veel leken in de zorg maar uiteindelijk dus ook de effectieve leiding. Door de jaren breidde het toenmalige Godshuis meer en meer en sprak men van rustoord tot woonzorgcentrum op vandaag. Ook de zorg differentieerde verder naar assistentiewoningen, dagopvang, thuiszorg, ... .

Aktes gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Alle publicaties Belgische Staatsblad
Cookie policy