Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Olifantenweeshuis HERD Zuid-Afrika

Beschrijving

In heel Afrika worden olifanten bedreigd door stroperij of de vernietiging van hun leefgebied. Omdat de moederolifant in deze conflicten vaak wordt gedood, kan de babyolifant niet alleen overleven. Wanneer een geredde weesolifant in het weeshuis komt, is hij getraumatiseerd en in veel gevallen uitgedroogd, verbrand en mogelijk gewond. Wegens hun hoge intelligentie en complexiteit zijn ze heel anders dan uw gebruikelijke wilde dier. Hun behoeften zijn divers en genuanceerd en vereisen een speciaal soort management, één met hart en ziel en respect, evenals melk en medicijnen. Voor een babyolifantenweeshuis is het van groot belang voor de toekomstige olifanten om te overleven. HERD is Zuid-Afrika's eerste speciale olifantenweeshuis, opgericht in april 2019 door Adine Roode. Door de toenemende aantallen wezen en ontheemde olifantenkalveren in de afgelopen jaren, als gevolg van het toenemende aantal stropers van zowel olifantenmoeders als de mens versus olifantenland conflict, heeft Adine Roode, MD en eigenaar van Jabulani, de stap gezet om een speciaal olifantenweeshuis te bouwen om een unieke adoptie-familiestructuur te bieden voor babyolifanten in nood. HERD streeft ernaar om voor weesolifanten te zorgen en ze te rehabiliteren, om ze een nieuwe familie en een tweede kans op een leven met de Jabulani kudde te geven. Het weeshuis bevindt zich op het terrein van Jabulani in Kapama Game Reserve, naast het Krugerpark, doelbewust gebouwd in de buurt van de schuren van de Jabulani Herd, zodat ze elke babyolifant gemakkelijk kunnen beoordelen en integreren volgens hun individuele emotionele behoeften. De ongewone familiestructuur van de Jabulani kudde, waarvan de meerderheid zelf weeskinderen zijn, biedt een unieke oplossing voor weeskinderen in zuidelijk Afrika die een tweede kudde moeten vinden om hun emotioneel welzijn en overleven te garanderen. In tegenstelling tot de wilde olifantenkuddes hebben de naburige Jabulani Herd gracieus geaccepteerde weesolifantenkalveren in hun familie. Het weeshuis bestaat uit drie individuele kinderdagverblijven met vijf gemeenschappelijke ruimtes die ernaast liggen; een kitchenette, een berging, een badkamer en binnen- en buitenspeelplaatsen voor de babyolifanten.

Doel

Fondsenwerving om het olifantenweeshuis HERD in Zuid-Afrika te ondersteunen

Cookie policy