Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Studiebeurs programma

Beschrijving

Vanaf het 3e middelbaar kan een aanvraag gedaan worden tot studiebeurs. Het is immers na dat jaar dat de meeste afvallen. Na een selectieprocedure gebaseerd op armoede, motivatie en capaciteit, wordt een studiebeurs toegekend, rechtstreeks aan de student. Zo leren ze tijdens dat jaar omgaan met die studiebeurs onder begeleiding van hun leerkracht. Wij staan in nauw contact met deze leerkracht en met de leerlingen. Wij ondervonden reeds dat niet enkel de betrokken student gesteund wordt, maar tevens de hele familie, en dat zelfs de community een positieve duw krijgt om hun kinderen naar school te sturen!

Doel

Slechts 23% van jonge Cambodjanen maken hun middelbare school af. In het afgelegen noorden, willen wij gemotiveerde leerlingen in armoede de kans geven hun diploma van de middelbare school te behalen.

Cookie policy