Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Van discriminatie naar gelijke kansen! Via individuele coaching kwetsbare jongeren versterken in hun overgang naar de arbeidsmarkt.

Beschrijving

Een eerste focus ligt op het verwerven van arbeidsrijpheid door leerlingen te wapenen met een professionele ingesteldheid, digitale vaardigheden, kennis van de arbeidsmarkt, zelfontplooiing via sport- of culturele activiteiten, zelfvertrouwen en veerkracht. Deze individuele coaching gebeurt in samenwerking met leerkrachten en leerlingbegeleiders op elke school. De coaching omvat individuele gesprekken, klassikale workshops, digitale ondersteuning, persoonlijke begeleiding via telef en chat communicatie en deelname aan sport- en culturele events. Een tweede focus ligt op het begeleiden naar concrete job opportuniteiten. Leerlingen worden begeleid in het zoeken naar een job, hierbij staat het verwerven van skills ifv zelfstandigheid centraal.

Doel

Kwetsbare jongeren via een coaching traject wapenen met professionele ingesteldheid, kennis van de arbeidsmarkt, zelfontplooiing via sport-of culturele activiteiten, zelfvertrouwen en veerkracht. Op het eind van dit traject wordt elke jongere in contact gebracht met een "matchende" werkgever.

Cookie policy