Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Het SODA attest

Beschrijving

Het SODA-attest is een tool voor secundaire scholen om jongeren te motiveren tot het verwerven van professionele attitudes. Meer dan 90 BSO, TSO en BuSO scholen worden begeleid en gecoacht in attitudevorming en het motiveren van leerlingen. Leg de lat hoog voor ALLE leerlingen en geef hen daarmee ALLE kansen! Om steeds meer leerlingen te motiveren tot het behalen van dit attest zijn er motivatiestrategieën aan gekoppeld. De belangrijkste is het motiveren via de arbeidsmarkt. SODA leerlingen maken meer kans op stageplaatsen, vakantiejobs en voltijdse jobs. Meer dan 650 werkgevers kennen reeds het SODA project. Leerlingen ervaren dat ze succesvol kunnen zijn, ongeacht hun achtergrond! Het attest biedt tevens een objectief selectiecriterium aan werkgevers zodat jongeren met verschillende socio-economische achtergronden gelijke kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Doel

Jongeren bewust maken van de kracht van goede attitudes en hen motiveren om die zich eigen te maken! Een jongere staat immers veel sterker voor de uitbouw van zijn/haar toekomst indien hij/zij over de juiste attitudes beschikt. Het SODA-attest, reeds gekend bij meer dan 650 werkgevers, boost het zelfvertrouwen van jongeren en is een wapen tegen discriminatie voor jongeren met een migratie-achtergrond! Het doel is dat alle jongeren, ongeacht hun socio-economische achtergrond, gelijke slaagkansen hebben in het leven.

Cookie policy