Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Lokale Helden

Beschrijving

Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, organiseerde Poppunt voor het eerst Lokale Helden. Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen huizen, maar zij soms moeilijk die cruciale eerste speelkansen vinden. Om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren, het publiek de kans te geven om hun lokale helden aan het werk te zien en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren. Om drempels weg te nemen bij potentiële organisatoren, hun ondernemerschap te stimuleren en op lange termijn voor een nieuwe lokale dynamiek te zorgen, zowel voor artiesten als publiek en organisatoren. Overal in Vlaanderen en Brussel werd lokaal muzikaal talent in het spotlicht gezet. Ondertussen - na drie edities - staat Lokale Helden bekend als het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel. Op vrijdag 27 april 2018 kon je op 390 podia genieten van 1.050 optredens van lokale muzikanten, dj’s en andere geluidskunstenaars. En dat in 200 gemeenten! We staan alvast te trappelen voor de vierde editie op vrijdag 26 april 2019.

Doel

Lokaal muzikaal talent een podium gunnen, het publiek de kans geven hun lokale helden te ontdekken en organisatoren aanmoedigen aan de slag te gaan met hun lokaal talent.

Cookie policy