Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Project Burundi

Beschrijving

Een ambitieus project dat zich richt op de universele toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg ging in 2019 van start in Burundi. Samen met organisaties als Memisa, Louvain Coopération en Enabel neemt Artsen Zonder Vakantie deel aan dit project dat voornamelijk door de Europese Unie wordt gefinancierd. In dit kader ondersteunen wij de districtsziekenhuizen in drie provincies op verschillende niveaus: medisch materiaal, de levering van geneesmiddelen, extra training en bijscholing van het personeel (in algemene chirurgie, verloskundige en neonatale noodgevallen, geestelijke gezondheid en preventief onderhoud biomedisch materiaal), aankoop van ambulances en noodkits… Om dit project tot een goed einde te brengen en tezelfdertijd onze gebruikelijke werking in de andere ziekenhuizen in de regio van de Centraal-Afrikaanse meren voort te zetten, breidden wij ons team in Bujumbura uit.

Doel

Universele toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor de Burundese bevolking

Cookie policy