Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Zuidwerking algemeen

Beschrijving

Elk jaar organiseert Artsen Zonder Vakantie meer dan 100 vormingsactiviteiten in haar partnerziekenhuizen, dankzij de toewijding van Afrikaanse experten en talloze Belgische terreinvrijwilligers (dokters, paramedici en technici). Zo'n 200 Belgische artsen, paramedici en technici engageren zich om als vrijwilliger gedurende 2 à 3 weken een partnerziekenhuis bij te staan. We organiseren ook zendingen met enkel Afrikaanse secialisten die hun lokale collega's opleiden, of gecombineerde zendingen met zowel Belgische terreinvrijwilligers als Afrikaanse experten. Jaarlijks worden hierdoor zo'n 1550 lokale personeelsleden opgeleid via on-the-job trainingen. Elk partnerschap wordt aangegaan na grondige analyse van de noden en de reeds aanwezige capaciteiten van het partnerziekenhuis en houdt rekening met de expertise van Artsen Zonder Vakantie. Op die manier wordt elke samenwerking een traject dat gezamenlijk wordt afgelegd en steunt op respectvolle dialoog, kennisuitwisseling met oog voor de lokale context en langetermijnrelaties.

Doel

De vaardigheden van het lokaal medisch personeel duurzaam versterken, de ziekenhuizen uitrusten met degelijk (bio)medisch materiaal en de ziekenhuisorganisatie verbeteren.

Cookie policy