Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ondersteuning van een kwaliteitsvol onderwijs in 6 landen

Beschrijving

In 2023 wensen wij een bijdrage te leveren voor de volgende specifieke projecten: - In Adlas, Jongensdorp in de Filippijnen: het upgraden van Mechatronics NCII naar NCIII en NC IV - In Brasilia, Meisjesdorp in Brazilië: de aankoop van studieboeken geschiedenis en aardrijkskunde - In het Meisjesdorp van Guatemala: het realiseren van een virtuele bibliotheek. - In het Jongensdorp van Guatemala: modernisering van het atelier elektronica. - In het Meisjesdorp van Tegucigalpa: financiering van muziekinstrumenten voor het schoolorkest, voor een gezonde vrijetijdsbesteding. - In het Meisjesdorp van Tanzania: financieren van de apparaten die nodig zijn in het nieuwe labo wetenschappen (fysica, scheikunde en biologie)

Doel

In de Werelddorpen voor Kinderen in 6 landen, krijgen meer dan 20.000 jongens en meisjes een hoge kwaliteit middelbaar onderwijs en beroepsopleidingen zodat zij na hun studies snel werk kunnen vinden, zelfstandig worden en hun families en lokale gemeenschappen kunnen steunen. Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen financiert voornamelijk het loon van de leerkrachten en medisch personeel, de voeding van de kinderen, het schoolmateriaal, de kledij en de alledaagse zaken die nodig zijn om te kinderen in internaat te kunnen opvangen. Daarnaast financieren wij elk jaar sommige specifieke projecten in elk land, die ertoe bijdragen de kwaliteit van het onderwijs steeds zo hoog mogelijk te houden. Wij bestuderen de noden van elk Werelddorp die ons informeren over de behoeften en de budgetten die nodig zijn om lesmateriaal regelmatig te vernieuwen, leslokalen of slaapzalen te renoveren, duurzame investeringen voor een betere energie-efficiëntie... en wij beslissen samen met andere internationale donateurs welke projecten België kan financieren.

Cookie policy