Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Tanzania: een nieuw opleidingscentrum en kleuterschool

Beschrijving

In januari 2022 gingen de Zusters van Maria, samen met Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen en andere internationale partners, van start met een opleidingscentrum voor jonge vrouwen en een kleuterschool in Tanzania. In augustus 2023, volgen in het nieuwe multifunctionele centrum van drie verdiepingen, 100 jonge, werkloze en ongeschoolde vrouwen uit de armste wijken van Dar es Salaam een opleiding tot naaister of kok. Ondertussen worden jonge kinderen opgevangen in de kleuterschool dat verbonden is aan het opleidingscentrum. 150 kleuters worden in augustus 2023 opgevangen en geschoold in ons Kiluvya Day Care Center.

Doel

Het Opleidingscentrum voor jonge vrouwen en de kleuterschool bieden een oplossing voor de behoeften van werkloze jonge vrouwen in de omgeving. Zonder opleiding is er voor deze vrouwen weinig hoop op het vinden van een stabiele baan en een regelmatig inkomen. Tijdens de pandemie zijn deze vrouwen bijzonder hard getroffen, velen van hen zijn door hun arme families gedwongen om te trouwen en hebben nu jonge kinderen die ze moeten verzorgen, waardoor onderwijs voor hen onbereikbaar lijkt

Cookie policy