Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Tanzania, een nieuw Jongensdorp in Dodoma

Beschrijving

Bij het ontwikkelen van onze nieuwe projecten in Dar es Salaam voor meisjes en jonge vrouwen in extreme armoede, groeide de vraag van jonge jongens om ook een kans te krijgen om Middelbaar onderwijs en beroepsopleiding te volgen. Een groot terrein werd geschonken in Dodoma, ten noorden van Tanzania en we gingen van start met de bouw van een Jongensdorp, soortgelijk aan het Meisjesdorp in Dar es Salaam. Op 21 september 2023 vindt de officiële inauguratie plaats van dit nieuwe Werelddorp. In een eerste fase zullen 97 jonge jongens middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding kunnen volgen, terwijl zij op internaat wonen in het Werelddorp. Zij behoren immers allen tot de armste bevolkingsgroepen en komen uit alle delen van het land. Ondertussen zal verder gegaan worden met de verdere uitbouw van het project. Doel is hier ook een capaciteit van 1000 leerlingen te bekomen. Elk jaar zouden een honderdtal extra kinderen opgenomen kunnen worden tot de totale capaciteit bereikt wordt.

Doel

Aan jonge tieners uit de armste streken van Tanzania middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding geven alsook veilige huisvesting, drie evenwichtige maaltijden per dag en gezondheidszorg. Zonder onze steun zouden deze jongens niet verder naar school kunnen gaan. Dankzij onderwijs zullen deze jongens een goede baan kunnen vinden waardoor zij hun familie kunnen ondersteunen en de cirkel der armoede blijvend kunnen doorbreken. Zij zullen behoren tot de middenklasse en oplossingen voor een duurzame ontwikkeling kunnen bieden aan hun lokale gemeenschappen en hun land.

Cookie policy