Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Tanzania, nieuw Meisjesdorp in Kisarawe, Pwani Region, bij Dar es Salaam

Beschrijving

In mei 2019 zijn onze eerste 153 leerlingen aangekomen in ons nieuwe Meisjesdorp in Tanzania! Ze zijn tussen 12 en 15 jaar oud en krijgen een veilige huisvesting in het Werelddorp. Op 22 augustus 2019 vond de officiële opening plaats van het eerste gebouw in aanwezigheid van kardinaal Pengo, de districtscommissaris van Kisarawe, een afgevaardigde van het Ministerie van Onderwijs van Tanzania, een vertegenwoordiger van het Parlement en andere burgerlijke en religieuze overheden. De leerlingen volgen middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding in naad, computeronderhoud en boekhouding. Maar ze leren ook veel andere essentiële dingen die ze niet eerder konden ervaren omdat ze allemaal afkomstig zijn van de armste bevolkingsgroepen van het land, zoals: slapen in een bed, douchen, toiletgebruik, eten aan tafel met bestek, enz. Op dit moment hebben we de volgende projecten in de buurt van Dar es Salaam: - Een Meisjesdorp, vergelijkbaar met Werelddorpen in andere landen, met een capaciteit van 1.000 kinderen. In augustus 2023 leven en studeren daar 780 meisjes, allen uit de armste delen van het land; - een Centrum voor Beroepsopleiding waar 100 ongeschoolde jonge vrouwen, die op straat leefden, nu een beroepsopleiding krijgen; - een Kleuterschool voor 150 jonge kinderen, hoofdzakelijk kinderen van de jonge vrouwen die een beroepsopleiding volgen in het opleidingscentrum.

Doel

Aan jonge meisjes uit de armste streken van Tanzania middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding geven alsook veilige huisvesting, drie evenwichtige maaltijden per dag en gezondheidszorg. Zonder onze steun zouden deze meisjes niet verder naar school kunnen gaan. Na hun studies zullen deze meisjes een goede baan kunnen vinden waardoor zij hun familie kunnen ondersteunen en de cirkel der armoede blijvend kunnen doorbreken. Onderwijs zal hen ook beschermen tegen vroegtijdige huwelijken en moederschappen.

Cookie policy