Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Theaterstorm

Beschrijving

Sinds onze verhuis naar Matterhorn in Borgerhout in het najaar van 2014, organiseert Laika meermaals per jaar Theaterstorm. Tijdens Theaterstorm komt een klas kinderen een week lang in residentie in Matterhorn. Onder leiding van drie enthousiaste docenten werken ze op een beeldende, dansante, muzikale.. manier rond een actueel thema. De docenten zijn specialisten in disciplines die complementair zijn: beeld, beweging, theater, zang… Theaterstorm laat kinderen werken in een professionele context die wordt gerealiseerd door de begeleiding en het gebruik van theatrale middelen als decor, licht, kostuums, video, audio. Voor de klassen en groepen vol diversiteit vindt iedereen de artistieke ingang die best bij hem past. Elke leerling wordt gezien en mag uitblinken. De atelierweek eindigt met een toonmoment op vrijdag voor familie, vrienden, schoolkinderen uit de buurt en andere nieuwsgierigen.

Doel

Theaterstorm richt zich naar scholen die zelden met kunstzinnige activiteiten in aanraking komen of voor wie de drempel naar de schouwburg te hoog is. Op die manier wil Laika een brug slaan tussen kunst en onderwijs. Theaterstorm is voor elk kind een unieke ervaring. Geen kennis overdracht maar een beleving die andere facetten stimuleert: verbeelding, emotionele ontwikkeling, communicatie, creativiteit, zelfreflectie… Theaterstorm komt de dynamiek van een klasgroep ten goede. De kinderen leren elkaar kennen op een niet-cognitieve manier en werken samen aan een gezamenlijk project.

Cookie policy