Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

BLOK-BLOC

Beschrijving

BLOK-BLOC is een bruisend meerdaags festival in en rond Antwerpse flatgebouwen, opgezet door Laika in samenwerking met de culturele ontmoetingscentra Luchtbal, Kiel en Elsschot. De bewoners van de wijk spelen een participerende rol en werken samen met professionele acteurs en regisseurs. BLOK-BLOC speelt zich af in tal van locaties: appartementen, een tent op het plein, de ondergrondse parkeergarage, het sociaal restaurant, het ontmoetingscentrum, de grasvelden… Theater, dans, video, muziek en beeldende kunst wordt tot op de schoot van het publiek gebracht.

Doel

BLOK-BLOC is een gemeenschapsvormend stadsproject, waarbij de uitdaging erin ligt om mensen op een andere manier naar hun buurt te laten kijken én om een interessant artistiek parcours af te leggen waar ook buitenstaanders nieuwsgierig naar komen kijken. BLOK-BLOC vond eerder plaats in 2009, 2011 en 2013 op Linkeroever, en in 2018 op Linkeroever, Kiel en Luchtbal, drie Antwerpse hoogbouwwijken met een superdiverse bevolking. Op elke plek leggen we andere accenten en werken we intensief samen met de cultuur- en ontmoetingscentra en plaatselijke organisaties. De verbinding van de drie wijken geeft BLOK-BLOC een nog grotere uitstraling en draagvlak. BLOK-BLOC is een samenwerking tussen verschillende partners in Antwerpen.

Cookie policy