Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Origine, postpartumzorg voor vrouwen zonder wettige verblijfsdocumenten

Beschrijving

Vanuit de Antwerpse materniteiten en de prenatale steunpunten van Kind&Gezin krijgen we regelmatig aanmeldingen voor postpartum verzorging voor moeders zonder papieren. We werken samen met vroedvrouwen die dan bij moeder en baby thuis langsgaan om kosteloos de nodige zorgen toe te dienen. We werken volgens het model van sociale verloskunde: niet alleen de medische opvolging is belangrijk maar ook het emotionele, psychische en sociale aspect. Zo willen we bereiken dat alle vrouwen na hun bevalling de broodnodige steun krijgen. Wij betalen de Originevroedvrouwen louter met giften, we kunnen deze werking niet uitvoeren met onze reguliere middelen.

Doel

Kwaliteitsvolle zorg na bevalling voor vrouwen zonder wettige verblijfsdocumenten en hun baby die omwille van financiële redenen uit de boot vallen.

Cookie policy