Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Empowering Youth together globally

Beschrijving

Om ons doel te realiseren zetten we in op de volgende strategieën : capaciteitsontwikkeling en empowerment. KIYO heeft expertise in Wereldburgerschapseducatie (WBE) en kinderrechteneducatie, en Djapo in Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), op denken gebaseerd onderwijs en didactische capaciteitsversterking. WBE en EDO zijn aangemerkt als cruciale componenten van kwaliteitsonderwijs, en worden als noodzakelijk beschouwd om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te realiseren. Ons gedeelde programma in België, Brazilië, Burundi, DR Congo en de Filipijnen brengt deze componenten in de praktijk, door middel van actief collectief leren en productieve partnerschappen. Zo dragen we het meest direct bij aan SDG 4.7; en via SDG 4.7 aan de SDG’s in hun geheel. 80% van de financiering komt van het Directoraat-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD) en loopt van 2022 tot 2026.

Doel

Het doel van dit gemeenschappelijk programma met de NGO Djapo is dat alle kinderen en jongeren, als actieve wereldburgers, bewuste keuzes kunnen maken om bij te dragen aan een duurzame samenleving waarin zij hun rechten kunnen laten gelden, hun volle potentieel ontwikkelen, en hun stem laten horen.

Cookie policy