Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Kinderen van Flores vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DE KINDEREN VAN FLORES

Kinderen (en gehandicapten en volwassenen) op het eiland Flores kansen bieden

Adres
Aalbeeksesteenweg 94
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
2007

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
0496377006

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De vereniging stelt zich tot doel : • personen te motiveren die zich willen engageren voor een financiële adoptie en deze ook te realiseren. Deze financiële adoptie betreft kinderen van het eiland Flores, Indonesië. • ondersteuning in ecologie, lokale economie en cultuurmaatschappelijke leefbaarheid ten doel,…

MISSIE

De vereniging stelt zich tot doel : • personen te motiveren die zich willen engageren voor een financiële adoptie en deze ook te realiseren. Deze financiële adoptie betreft kinderen van het eiland Flores, Indonesië. • ondersteuning in ecologie, lokale economie en cultuurmaatschappelijke leefbaarheid ten doel, waaronder wordt verstaan : het ontplooien van elke actie of activiteit ter behartiging van de belangen van de lokale bevolking in Flores, rekening houdend met de duurzame ontwikkeling van de lokale bevolkingsgroepen en van het ecologisch systeem in het algemeen, gekaderd volgens de principes van participatie van en met de lokale bevolking door onderwijs en verbetering van de levensomstandigheden van deze bevolkingsgroepen. De activiteiten van de vereniging beperken zich niet tot het Belgisch grondgebied en richten zich hoofdzakelijk op de bevolking van Flores, Indonesië. ALS ik geef, waarom zou ik dat aan DIT project doen? “Waarom zou je voor ONS kiezen?” is een heel terechte vraag. Het korte antwoord hierop is: “het is voor alle kinderen op verschillende plaatsen in een provincie (geen gezin of dorp), voor alle kinderen in nood (ongeacht klasse of religie), duurzaam en gestructureerd als oplossing (ook familie), met sterke nadruk op educatie (diploma halen, gezondheid, landbouw, huishouden, . . .), en rekening houdend met het milieu.” De langere uitleg gaat over doorgangstehuizen / zorgcentra (geen klassieke kindertehuizen), de aanwezigheid van (pleeg)moeders of -tantes, micro-kredieten, mindervaliden een job aanleren, etcetera.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy