Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Help Brandwonden Kids Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: Help Brandwonden Kids vzw

OMDAT HET LEED VAN EEN KIND MET BRANDWONDEN NIEMAND ONBEROERD LAAT

Adres
Oude Molenstraat 117
2400 - Mol

Oprichtingsjaar
2007

Personen met een handicap - Gezondheid (fysieke)


Telefoon (algemeen nummer)
+32 495 18 85 43

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
OMDAT HET LEED VAN EEN KIND MET BRANDWONDEN NIEMAND ONBEROERD LAAT Help Brandwonden Kids vzw ondersteunt kinderen met brandwonden en hun gezin. De vzw biedt financiële hulp aan gezinnen van brandwondpatiënten in nood en maakt middelen vrij om het verblijf van de kinderen in de…

MISSIE

OMDAT HET LEED VAN EEN KIND MET BRANDWONDEN NIEMAND ONBEROERD LAAT Help Brandwonden Kids vzw ondersteunt kinderen met brandwonden en hun gezin. De vzw biedt financiële hulp aan gezinnen van brandwondpatiënten in nood en maakt middelen vrij om het verblijf van de kinderen in de Belgische brandwondencentra zo aangenaam mogelijk te maken. Ook nog na het ontslag uit het ziekenhuis biedt HBK-ondersteuning bij de revalidatie in een revalidatiecentrum of thuis. Activiteiten die de re-integratie van patiëntjes in de maatschappij bevorderen worden aangeboden. Brandwonden voorkomen is even belangrijk. HBK verspreidt preventiepakketten voor kleutertjes en leerlingen van tweede graad van de lagere school en geeft, op vraag, zelf preventieonderricht met bijhorende praktijkervaring. Onze doelstellingen 1. Financiële ondersteuning aan patiëntjes en hun gezin 2. Het bevorderen van re-integratie in de maatschappij 3. Steun bieden aan brandwonden- en revalidatiecentra 4. Brandwondenpreventie HBK onderhoudt goede contacten met Stichting Brandwonden en de diverse brandwondencentra in België alsook het revalidatiecentrum Het Zeepreventorium in De Haan. Via deze organisaties wordt de aanvraag voor financiële en andere ondersteuning ontvangen. Elke aanvraag tot steun wordt door het HBK-bestuur besproken en zo mogelijk goedgekeurd. Kinderen van 0 tot 18 jaar komen in aanmerking.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Preventieopleidingen in scholen

    kleuters en kinderen van het derde en vierde leerjaar wijzen op de gevaren van vuur en brand in hun leefomgeving.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy