Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Ark Gent Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DE ARK - GEMEENSCHAP GENT

100% MENS

Adres
Jan Delvinlaan 70
9000 - Gent

Oprichtingsjaar
2009

Huisvesting - Personen met een handicap


Telefoon (algemeen nummer)
+32 9 278 83 92

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De Ark Gent is een leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking . De Ark wil in navolging van de internationale missie van De Ark (L’Arche) de sterktes van mensen met een verstandelijke beperking aan de maatschappij tonen, door met hen samen te leven,…

MISSIE

De Ark Gent is een leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking . De Ark wil in navolging van de internationale missie van De Ark (L’Arche) de sterktes van mensen met een verstandelijke beperking aan de maatschappij tonen, door met hen samen te leven, te werken en duurzame vriendschapsrelaties op te bouwen. Wij bevestigen de unieke waarde van elke mens en het feit dat we elkaar nodig hebben. We willen de gaven van mensen met een verstandelijke beperking kenbaar maken, zoals die tot uiting komen in wederkerige relaties die ons omvormen. Een gemeenschap opbouwen die beantwoordt aan de veranderende noden van onze leden, trouw blijvend aan de essentiële waarden van onze stichtingsgeschiedenis. Ons inzetten in onze eigen diverse culturen om samen een meer menselijke maatschappij uit te bouwen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Leefgemeenschap in Gent voor mensen met en zonder verstandelijke beperking

  Een Arkgemeenschap is een leefgemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leven, wonen, werken, eten, de afwas doen, koken, poetsen, ruzie maken en het weer goed maken.

  MEER

 • Arkaffee

  Buren, vrienden, vrijwilligers, en familie worden uitgenodigd voor een gezellige avond tussen pot en pint in het huis van De Ark. De mensen met een beperking zijn de gastheren- en vrouwen. We wisselen nieuws uit, nieuwe mensen stellen zich voor en er wordt gefeest.

  MEER

 • Nieuwbouw

  We ver- en herbouwen een villa in Mariakerke en willen er in juni 2023 definitief intrekken. Waar we nu wonen, kunnen we niet blijven. We kijken uit om eindelijk 100% THUIS te kunnen zijn.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy