Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Klimkracht vzw

Officiële naam: Klimkracht

Voor een inclusieve klimaattransitie !

Adres
Kleine Appelstraat 9
3150 - Haacht

Oprichtingsjaar
2021

Armoedebestrijding - Duurzame ontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
0498580029

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Klimkracht vzw wil bijdragen aan de klimaattransitie (mitigatie en adaptatie) en het terugdringen van energiearmoede. Dit kan Klimkracht realiseren omdat de leden vertrouwd zijn met het lokale sociale weefsel in hun gemeente of stad. Zij hebben open en constructieve relaties met de lokale besturen, sociale…

MISSIE

Klimkracht vzw wil bijdragen aan de klimaattransitie (mitigatie en adaptatie) en het terugdringen van energiearmoede. Dit kan Klimkracht realiseren omdat de leden vertrouwd zijn met het lokale sociale weefsel in hun gemeente of stad. Zij hebben open en constructieve relaties met de lokale besturen, sociale organisaties en andere partners met gelijkaardige doelstellingen. Klimkracht werkt hierbij vooral samen in een tandem met de lokale burgerenergiecoöperatie ECoOB. Als coöperatieve vennootschap is winstmaximalisatie geen drijfveer van ECoOB. Maar desalniettemin is ECoOB een bedrijf en dienen we te functioneren binnen het door de overheid bepaalde economische en juridische kader. Waar dit minder relevant is voor ECoOB cv, zoals bv. bij het opzetten van plaatselijke samenwerkingsverbanden, educatieve initiatieven, onderzoeksprojecten, lokale subsidieregelingen… biedt een VZW structuur meer operationele flexibiliteit en kunnen sympathisanten zonder veel formaliteiten in- en uitstromen. Klimkracht vzw en ECoOB cv zetten samen het Zonnebouwers+ project op om mensen met (te) lage inkomens de kans te geven mee te doen met de klimaattransitie en energiearmoede te vermijden. Zij investeren samen 160.000 € in zonnepanelen en organiseren energiedelen waardoor de energiefactuur van de projectdeelnemers aanzienlijk goedkoper wordt op een duurzame en structurele manier. Meer info via https://www.ecoob.be/post/ecoob-en-vzw-klimkracht-investeren-160-000-in-energiearmoede-project-in-oosten-vlaams-brabant en https://www.ecoob.be/klimkracht

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy