Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Debateville Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DEBATEVILLE

Mondig maakt machtig

Adres
Jozef II-straat 20
1000 - Brussel

Oprichtingsjaar
2020

Jongeren - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
+32 456 41 47 34

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Debateville is een motiverend en veelzijdige debat- en spreekvaardigheidsprogramma voor jongeren, scholen en teams in grootstedelijke context. Iedereen heeft het in zich om zo overtuigend te zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae. Onze missie? De sociale mobiliteit en cohesie…

MISSIE

Debateville is een motiverend en veelzijdige debat- en spreekvaardigheidsprogramma voor jongeren, scholen en teams in grootstedelijke context. Iedereen heeft het in zich om zo overtuigend te zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae. Onze missie? De sociale mobiliteit en cohesie bevorderen door jongeren essentiële vaardigheden bij te brengen via debat. Tieners in al hun diversiteit ontwikkelen de vaardigheden en vooral de mindset om hun woorden kracht bij te zetten. Zelfvertrouwen, een vloeiende taalvaardigheid en een kritische blik zorgen ervoor dat zij hun maximaal potentieel bereiken. Ook scholen, jeugdwerkorganisaties en andere non-profitorganisaties zijn welkom. Zo willen we een deeltje van de oplossing worden om onderwijsongelijkheid tegen te gaan. Debateville gelooft dat Belgische tieners hier nood aan hebben want we leven helaas nog steeds in één van de meest ongelijke onderwijssystemen in de OESO. Daarnaast scoren onze jongeren steeds slechter op lees- en spreekvaardigheid en is het in een meer polariserende wereld des te belangrijk om kritisch te denken en zelfstandig een mening te vormen. De debatateliers worden geleid door geëngageerde studenten & young professionals. Voor deze mentoren is dit een bijzonder zinvol leiderschapstraject alsook een unieke kans om een rolmodel te zijn voor de tieners. Naast de wekelijkse naschoolse ateliers, geeft Debateville ook workshops in scholen en lanceerden we als antwoord op de Corona crisis een educatief uitdagend zomerprogramma.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Naschoolse debat-en spreekvaardigheidsateliers

    Wekelijkse naschoolse ateliers voor Brusselse tieners tussen 11 en 14 jaar waarvan 65% uit een kwetsbaar milieu komt.

    MEER

  • Workshops debatteren en kritisch denken

    Debateville heeft op vraag van secundaire scholen, hogescholen en universiteiten ook verschillende workshops en lesmateriaal ontwikkeld om jongeren tussen 11 en 30 jaar te leren debatteren, redeneren en kritisch denken.

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy