Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Rainbow ambassadors vzw/asbl

Officiële naam: Rainbowambassadors vzw/asbl

Geven LGBTQI+senioren een stem

Adres
Kolenmarkt 42
1000 - Brussel

Oprichtingsjaar
2020

Ouderen - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
0476/604051

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
RAINBOWAMBASSADORS vzw/asbl is een vereniging die als doel heeft: “Wij willen zorgen voor een goede toekomst van LGBTQI+ senioren. Deze vormen een vergeten groep, en dus willen we de samenleving attent maken op hun bestaan. We willen hun welzijn vergroten, de ouderensector sensibiliseren omtrent hun…

MISSIE

RAINBOWAMBASSADORS vzw/asbl is een vereniging die als doel heeft: “Wij willen zorgen voor een goede toekomst van LGBTQI+ senioren. Deze vormen een vergeten groep, en dus willen we de samenleving attent maken op hun bestaan. We willen hun welzijn vergroten, de ouderensector sensibiliseren omtrent hun specifieke noden en mee een brede diversiteit creëren. Wij vormen een netwerk van Rainbowambassadors voor LGBTQI+ senioren met regionale werkingen in heel het land. De vereniging is pluralistisch. Ze staat voor diversiteit en heeft geen bindingen met politieke groeperingen of partijen, noch met levensbeschouwelijke organisaties. Ze eerbiedigt de democratisch-politieke en de levensbeschouwelijke overtuiging of levenswijze van haar leden en van eenieder die op haar beroep doet. “ (art.3 van onze statuten) Onze vereniging werd ca. 12 jaar geleden opgestart onder de naam ‘werkgroep Janus van het Roze Huis Antwerpen’ en werkte sedert 2017 als feitelijke vereniging onder de naam ‘Regenboogambassadeurs’. Sedert 2019 startte een werking in Brussel onder de naam RainbowAmbassadors en samen hebben we de vereniging de huidige vzw RAINBOWAMBASSADORS opgericht. Binnen het Vlaams gewest zijn onze kernen aangesloten bij de koepel Çavaria en in het Brusselse is onze werking aangesloten bij de koepel Rainbowhouse.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Allerlei tools ontwikkelen en updaten, een goede website maken

  We bezoeken directies of leggen nieuwe contacten, naast de contacten die onszelf geregeld contacteren; we zoeken samen hoe we best kunnen samenwerken en kiezen uit ons aanbod wat volgens hen past om er te brengen. Gezien de coronaperiode werken we momenteel aan een goede website…

  MEER

 • Onze organisatie landelijk verder uitbouwen.

  Het is meestal het regenbooghuis dat een datum inplant en mobiliseert; wijzelf mobiliseren onze contacten in die provincies/steden. Samen kiezen we de beste invalshoek om die infosessie vlot te laten verlopen. In het beste geval blijft er een kern vrijwilligers van over die samen een…

  MEER

 • Onze vrijwilligers scholen en bijscholen.

  Zeker nieuwe vrijwilligers hebben nood aan basisvorming over thema's die voor hun vrij onbekend zijn bvb. transseksualiteit, non binair, intersekse, queer, enz... en over onze doelstellingen. Dat wordt dan specifiek voorzien voor alle nieuwe mensen.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy