Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Proper Strand Lopers vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: PROPER STRAND LOPERS

Een kleine moeite maakt een wereld van verschil!

Adres
Kersenlaan 14
8400 - Oostende

Oprichtingsjaar
2018

Dierenwelzijn - Milieu


Telefoon (algemeen nummer)
0473792218

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De vereniging stelt zich tot doel: de behartiging van de strijd tegen zwerfafval in zee, op onze stranden, bermen, straten en natuurparken. Proper Strand Lopers is een netwerk van geëngageerde vrijwilligers die mensen aansporen om zwerfvuil op te ruimen van onze stranden, bossen, parken, beken…

MISSIE

De vereniging stelt zich tot doel: de behartiging van de strijd tegen zwerfafval in zee, op onze stranden, bermen, straten en natuurparken. Proper Strand Lopers is een netwerk van geëngageerde vrijwilligers die mensen aansporen om zwerfvuil op te ruimen van onze stranden, bossen, parken, beken en in de stad. Zwerfvuil ruimen en bewust maken Proper Strand Lopers is een netwerk van vrijwilligers en sympathisanten die op Social Media actief zijn en die op verschillende locaties aan de Belgische kust, Zeeland en binnenland, zich inzetten om te sensibiliseren en zwerfvuil uit de omgeving te verwijderen. Afval registreren en oorzaak bepalen Het afval wordt niet enkel verwijderd, maar met de locatie ervan geregistreerd in een databank waaruit verschillende gegevens en conclusies kunnen worden geëxtraheerd, zodat de afvalbron kan worden aangepakt. Projecten en acties opzetten We anticiperen op bepaalde afvalstromen en zetten projecten en acties op om het betreffende probleem aan te kaarten, draagvlak te creëren en met dit draagvlak druk op de verantwoordelijke actoren te voeren: - Bevolking: sensibiliseren en bewust maken - Overheid: overleg plegen en regelgevingen bijsturen - Producent: wijzen op verantwoordelijkheid in productie en aanbod We streven naar een circulaire economie dat wordt gekarakteriseerd als een economie die ontworpen is als een herstellend en vernieuwend systeem, met het doel om producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde te laten behouden, optimaal hergebruik en herstel van producten te faciliteren, en na gebruik te recyclen op zo’n manier dat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor gelijkwaardige producten. Proper Strand Lopers ondersteunt mensen zowel individueel als tijdens groepsactiviteiten om zwerfvuilopruimacties te organiseren. Er worden ontspannende, culturele, sportieve, sociale en maatschappelijk vormende activiteiten georganiseerd of ondersteund.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • #DeStrandhelden

    Een hele zomer lang wordt een strandcabine voor een uurtje geopend om mensen de kans te geven om een opruimsessie te doen. Het betreft het drukste stuk strand van de Belgische kust in Oostende, die voornamelijk bezocht wordt door dagjestoeristen. Dit strand wordt pas 's…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy