Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Elasha vzw

Onderwijs is de basis voor ontwikkeling

Adres
Voermanstraat 1
9160 - Lokeren

Oprichtingsjaar
2016

Onderwijs/Talentontwikkeling - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
0493890616

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Onderwijs is de basis voor ontwikkeling. Wanneer het initiatief uitgaat van de Congolezen zelf (de initiatiefnemer van de school is een Lokeraar van Congolese afkomst met een netwerk in Congo) is er garantie op slagen. We gaan er van uit dat degelijk onderwijs alleen in…

MISSIE

Onderwijs is de basis voor ontwikkeling. Wanneer het initiatief uitgaat van de Congolezen zelf (de initiatiefnemer van de school is een Lokeraar van Congolese afkomst met een netwerk in Congo) is er garantie op slagen. We gaan er van uit dat degelijk onderwijs alleen in een degelijk gebouw mogelijk is. Het gaat over de bouw van een scholencomplex in de Kasai, met de bedoeling meer welvaart op gang te brengen in de streek. Nu heerst daar armoede en analfabetisme, terwijl de bodem vruchtbaar is en interessante mineralen bevat (bv diamant) en er een groot menselijk potentieel is. Er zal gestart worden met een basisschool annex medische post, met nadien ook een ASO en een TSO/BSO met nadruk op een naaiatelier en houtbewerking (verwerking van lokale materialen). Er zijn plannen om zelf de deuren, banken en meubels voor de school te vervaardigen, zodat niet alles vanuit Europa moet komen. Ook tuinbouw, een internaat en een keuken met refter worden voorzien. Leerkrachten en een schooldirecteur staan reeds klaar om in de school aan de slag te gaan. De doelstelling van vzw Elasha is netwerking en fondsenwerving voor de bouw van de school. De naam ‘Elasha’ klinkt als een voorspelling en een missie: het betekent immers: ‘wat je krijgt geef je door’. De werken worden opgedeeld naargelang de beschikbaarheid van de fondsen. We starten met de eerste drie klassen. De partnerorganisatie die de bouw zal coördineren is de coöperatie COOMIAP, een voortrekker op vlak van eerlijke diamant volgens de Kimberly en Maendeleo standaarden (RESOLVE).

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Bouw van een basisschool in Luyamba (Kasai, DRC)

    De school (met ook een technische afdeling) moet economische bedrijvigheid mogelijk maken, wat al begonnen is met de landbouw, veeteelt en mijncoöperatie COOMIAP, ondersteund door RESOLVE/DDI, die wil dat de opbrengst van de diamantontginning ten goede komt aan de eigen bevolking. Initiatiefnemer E. Elasha lag…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy