Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

VZW Medora Belgium Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: MEDORA BELGIUM

Adres
Dr. Vanderhoeydonckstraat 2
3560 - Lummen

Oprichtingsjaar
2015

Gezondheid (fysieke) - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
013 52 25 04

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Medora Belgium is een VZW waarin tandartsen en vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor het algemeen welzijn van Nepalese schoolkinderen. Kinderen die regelmatig naar school kunnen gaan hebben betere kansen in de toekomst. Ziekte als gevolg van een gebrekkige hygiëne is één van…

MISSIE

Medora Belgium is een VZW waarin tandartsen en vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor het algemeen welzijn van Nepalese schoolkinderen. Kinderen die regelmatig naar school kunnen gaan hebben betere kansen in de toekomst. Ziekte als gevolg van een gebrekkige hygiëne is één van de voornaamste oorzaken van afwezigheid op school. Dankzij eenvoudige preventie en goede hygiëne kunnen heel wat infectieziekten voorkomen worden. Daarom organiseert Medora preventieprogramma’s in de scholen voor de directie, leerkrachten, ouders en de kinderen. We zorgen ervoor dat de kinderen dagelijks op school hun tanden poetsen en leren correct hun handen te wassen. We voorzien deze scholen ook van zuiver water en degelijk sanitair. Kinderen die tandzorg nodig hebben, krijgen een gratis tandheelkundige behandeling in het Health Center dat door Medora werd opgericht in 2009. Sinds 2010 gaan er jaarlijks één of meerdere teams waaronder tandartsen, artsen en vrijwilligers uit België en Nederland naar Nepal om te werken in dental camps. Het hele jaar door werken een Nepalese tandarts, 2 Nepalese mondhygiënisten, een gezondheidswerker, een manager, een boekhouder en een kuisvrouw in het gezondheidscentrum. Hun loon wordt door Medora betaald. Regelmatig worden er ook health camps georganiseerd in samenwerking met Nepalese oogartsen en gynaecologen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Bouw van een tweede verdieping op het bestaande gezondheidscentrum van Medora

    Extra ruimte voor samenwerking met oogartsen, KNO artsen

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy