Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

HONK Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: HONK

Huis. Thuis. Toekomst.

Adres
Eikenstraat 65
3210 - Lubbeek

Oprichtingsjaar
2014

Personen met een handicap


Telefoon (algemeen nummer)
016-62 20 22

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
HONK is een woon- en zorgproject voor dertien jongeren met een beperking. Marie, Ella, Simon, Lore, Sarah, Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien, Lauranne en Thias. Elf van hen zijn afgestudeerd, de andere twee lopen vandaag nog school in het buitengewoon onderwijs. De groeiende wachtlijsten…

MISSIE

HONK is een woon- en zorgproject voor dertien jongeren met een beperking. Marie, Ella, Simon, Lore, Sarah, Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien, Lauranne en Thias. Elf van hen zijn afgestudeerd, de andere twee lopen vandaag nog school in het buitengewoon onderwijs. De groeiende wachtlijsten en onze droom om de vriendengroep bij elkaar te houden, hebben ons, ouders, aangezet om zelf op zoek te gaan naar aangepaste zorg, een dagbesteding of begeleid werken. Ondertussen is onze zoektocht naar een veilige en geborgen plek om te wonen en waar onze jongeren een thuis en een toekomst kunnen uitbouwen gevonden. Ons HONKhuis bevindt zich in de Hertogensite te Leuven. Op 17 mei 2021 starten we met de bouw. Onze missie HONK bouwt voor een vriendengroep van jongeren met een beperking een huis en een thuis en organiseren van daaruit zinvolle dagbesteding in en met de samenleving. Zo gaan deze vrienden en hun naasten de toekomst met een gerust hart tegemoet. Unieke kracht: We vertrekken van een bestaande vriendengroep. Het samenhouden van deze jongeren is onze belangrijkste drijfveer. Hun vriendschap is de basis voor een warm en geborgen nest. Als vrienden versterken zij elkaar, dagen zij elkaar uit en zorgen zij voor elkaar. Door te focussen op hun sterktes, halen zij het beste uit zichzelf en elkaar naar boven. Hierdoor zijn zij als groep zelfredzamer dan elk op zich. Kernwaarden: Vrienden - Geborgen - Durf - Samen Belofte: HONK gaat op in de dorps- of stadsgemeenschap waar het terechtkomt. HONK-jongeren zwermen elke ochtend uit naar een zinvolle dagbesteding op hun maat bij een bedrijf, school, kribbe, bejaardentehuis, boerderij, … in de omgeving. Ze zijn gekend en geliefd en nemen deel aan het buurtleven. Pas dan is de integratie geslaagd. De dag dat onze kinderen zeggen dat ze “naar huis” gaan en daarmee HONK bedoelen, is een dag om feest te vieren. Vanaf dan is HONK het huis, de thuis en de toekomst die we voor ogen hadden. Ouders, broers en zussen die op bezoek komen, zien dat hun kind, zus of broer gelukkig is en zich geborgen voelt. Ze zien hun eigen toekomst en die van de HONK-jongeren met een gerust hart tegemoet.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Brake-Out

    Samen met Konekt gaan acht HONKers elke donderdag en vrijdag op zoek naar hun talenten en puzzelen ze uit hoe ze die verder kunnen ontwikkelen. Ze doen ervaring op in 'echte' jobs, vrijwilligerswerk, het verenigingsleven … Met hun voeten in de samenleving dus. De opleiding…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy